28 november 2017

Slappna inte av ännu, Hillary

Office of Inspector General (IG) är ett allmänt namn för övervakningsavdelningen av en federal eller statlig myndighet som syftar till att förhindra ineffektiv eller olaglig verksamhet. 

 Charles McCullough III var chef för IG-kontoret och övervakning av 17 underrättelsetjänster, inklusive Treasury och FBI.

I sin position var McCullough direkt ansvarig för översyn av utredningen av Hillary Clintons e-posthantering och om det fanns eventuell risk för hela underrättelsetjänsten.

McCulloughs chef var Office of Director of National Intelligence (ODNI), James Clapper.

McCullough informerade Clapper om innehållet i Hillary Clintons e-postmeddelanden. Men efter att ha delat med sig av den informationen fick McCullough instruktioner att sluta informera  James Clapper.
Fortsatt informering skulle upphäva det nödvändiga “möjliga förnekandet” som Clapper, James Comey (FBI) och John Brennan (CIA) senare kom att använda för att försvara sina aktioner i undersökningen.

Mr McCullough beskriver omfattningen av det politiska trycket för att skydda Hillary Clinton.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.