13 november 2017

Verkar som Krigshetsarna äntligen kan dra in Iran i ett nytt krig


Propagandamedia riktar vår uppmärksamhet åt andra håll men det verkar som vi står på randen till ytterligare ett Mellanöstern-krig.

Saudiarabien, som i verkligheten har kämpat mot Iran i ett krig i Jemen och andra platser i flera år - har anklagat Iran för att skjuta en missil som slog ner nära flygplatsen i den saudiarabiska huvudstaden Riyadh.
Missilen sköts från Jemen, ett land som Saudiarabien har bombat sedan 2015.
Tusentals jemeniter har dött i striderna, liksom en amerikansk Seal Team 6-medlem i januari, vilket visar att USA också stöder saudierna i det jemenitiska kriget.

Iran förnekar att det är ansvariga eller att missilen var tillverkad i Iran. Vapenexperterna hos HIS Janes verkar vara överens och säger i en tweet: "Burkan-2-missilen lanserad av Houthis är en Scud-variant och skiljer sig från varianter gjorda av Iran eller DPRK”Sanningen om vem som lanserade missilen spelar ingen roll, - det såg vi i Syrien när Bashir Assads armé anklagades för att använda kemiska vapen.  Det visade sig att han inte gjorde det, men Donald Trump släppte ändå drösvis med Tomahawk-missiler på ett syriskt flygfält. 

Saudiarabien hävdar att Libanon har förklarat krig mot dem och de kallade hem Libanons premiärminister Saad al Hariri - som är en saudiarabisk medborgare - och de placerade honom under husarrest. 

Saudiska kronprinsen Mohammed bin Salman arresterade också flera medlemmar av den saudiska regeringen och en av hans motståndare dog samtidigt i en helikopterkrasch.

Saudiarabien har beordrat sina medborgare att lämna Libanon så snart som möjligt och har uppmanat sitt folk att inte resa till landet från andra internationella destinationer.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.