21 december 2017

Bitcoin?


Bitcoin-yran de senaste veckorna har varit svårt att förstå.  Många har jämfört den med tidigare bubblor, som tulpanmanin  på 1600-talet eller dot.com-vansinnet 1999 och 2000.

Men jag kan inte ens kategorisera det på så vis, eftersom jag inte förstår det.
 Janet Yellen sade nyligen att eftersom de inte är utfärdade av regeringen, ligger det ingen säkerhet bakom, ingen har något ansvar att lösa in dem, och det finns ingen militär som kan skydda dem.

Men ändå… som så många andra, grämer det mig att jag inte investerat i dem tidigare.

Men jag har bestämt mig för att utfärda min egen valuta. Jag ska kalla det “Bubblor” och de kommer att bli mycket värdefulla.  Jag kommer att sälja hundra Bubblor för en miljon dollar per styck. Jag lovar, jag kommer aldrig att sälja fler än så.
Ni kan använda dem för att finansiera vad som helst; studentlån, spelskulder, vapenförsäljning…

Snälla ni kom och köp!

4 Kommentarer:

Unknown sa...

Jeg har det fuldstændig ligesom Berit.
Ole (85)

elina sa...

Jag vill gärna ha en bubbla men absolut inte betala för det. Är inte allt gratis nu mera?
God Jul och Bättre Nytt År!
Elina

Berit sa...

Lyssna till vad JP har att säga om Bitcoin

https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=g-zIbVEjVpQ

Anonym sa...

"Janet Yellen sade nyligen att eftersom de (bitcoin) inte är utfärdade av regeringen, ligger det ingen säkerhet bakom, ingen har något ansvar att lösa in dem, och det finns ingen militär som kan skydda dem".
Årets dummaste kommentar. Hon lyfter förmodligen ett furstligt apanage och kan personligen inte garantera någonting eftersom medborgarna bevisligen fullständigt tappat förtroende för hennes person, varför annars denna rusning efter kryptovalutor?
Det blir ingen ordning förrän vi åter kopplar papperslapparna man kallar för "pengar" till guld. Nixonskandalen var inte "Watergate", det var dollarns frikoppling fån guldet. Ett av det trovärdigaste motivet till mordet på J F Kennedy, han försökte ge ut "Treasury dollar", OBS sedlar!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.