08 december 2017

De faller som käglor

Den misslyckade komikern Al Franken avgår från Senaten.  Det verkar som om han blev en alltför stor belastning för Democrats, så de gjorde sig av med honom  Men man kommer bara att utse en annan Dem. för  kampen mot  Republicans i mitt-terminsvalet  2018.


Händelsen ovan ägde rum i december 2006, när Leeann Tweeden och Franken  - som då var en “stå-upp komiker”-  var på en USO Tour för att "underhålla  trupperna”.

Jag kan inte påstå att jag är ledsen över att se Franken gå, men hans "brott" slår mig inte som särskilt hemskt. 
Det var uppenbarligen menat som ett skämt och inte som ett allvarligt försök till ofredande.  Han spelar pajas inför kameran som om han menar, “Titta på mig, jag är en cool kille”

Det var inte särskilt roligt och det är den typ av skämt man kan vänta sig av en grabb på högstadiet och inte en framgångsrik komiker. Men oavsett hur dåligt,  så var det ändå  ett skämt.
Och att man tar det så allvarligt i denna #Metoo tidpunkt visar att vi kollektivt har förlorat vår humor.

Men det kan ligga mer bakom.  Steve Sailer påpekar att  även personer i Frankens eget parti kan inte stå ut med honom för att han är sån fåntratt. 

På TV framstår han som arrogant och självgod och privat ska han visst vara mycket värre. 
1999 skrev han en bok med titeln "Rush Limbaugh is a Big Fat Idiot: And Other Observations".
Den titeln sammanfattar nog rätt bra Frankens aggressiva  personlighet.

Han fick äntligen vad han förtjänade, fast kanske inte av rätt anledning.

3 Kommentarer:

robban sa...

tja det är ju mest småfolk som ryker. de stora svinen klarar sig med små bondeoffer

Anonym sa...

Berit,
jag håller helt med dig om karakteristiken av Al Frankens personlighet. Han är helt enkelt en obehaglig person, som alla arroganta och självgoda personer.
Sedan vet jag inte om jag håller med dig om "skämtet" på bilden. Jag har under hela mitt liv aldrig "skämtat" så och jag skulle aldrig någonsin kunna förmå mig att göra så mot någon kvinna eller ens någon människa. Hans "skämt" förnedrar Leeann Tweeden och jag kan förstå att hon känner sig förnedrad. Samtidigt säger denna gest 100% om Al Frankens personlighet. Jag har tittat en del på hans inlägg i senatsförhören - obehaglig, förljugen.Han respekterar inte andra människor (och inte heller kvinnor) och därför blir hans krystade "ursäkter" bara ytterligare ett bevis på hans förvridna perspektiv.
/SB

Berit sa...

Jag tror SB att det från Frankens sida var menat som ett skämt och att det i sig visar vilken enormt låg klass han har.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.