19 december 2017

Förbittring och avund


Democrats bryr sig inte om att enligt den nya skatteplanen blir det högre avdrag för barn, och att medelklassen kommer att ha mer pengar att spendera eller investera.
 Nej. Vad som gör dem arga, är att de som redan är rika kan betala mindre i skatt.  (De rika betalar redan huvuddelen av skatterna, så nedskärningarna kommer givetvis också att gälla för dem.)
 Så, gör det sämre för alla är deras plan, så att de rika inte kan få det bättre.

Det finns en gammal historia som berättats i flera versioner genom åren. Den handlar om två ryska bönder, Boris och Ivan, men det handlar inte speciellt om Ryssland utan om den mänskliga naturen.
Båda männen är mycket fattiga och den enda skillnaden mellan dem är att Boris har en get och Ivan har ingen.
En dag kommer en god fe till Ivan och säger att hon kan uppfylla en önskan - men att det bara är en enda.
 Ivan säger då, "Jag vill att Boris get ska dö."

Om Ivan bara hade varit avundsjuk på Boris, kunde han ha bett om en egen get - eller en massa getter eller en miljon rubel. Men han var arg över att Boris var lycklig och ville straffa honom för det.
 Det är attityden bakom mycket av dagens politik - både vad gäller skatter och förordningar.

1 Kommentarer:

River sa...

Avundsjuk, på dansk misundelig, slå ordet op. I substituere ordet med ønske. Misundelse er følelsen af ikke at tåle at andre har noget.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.