07 december 2017

Kapitalismen botar fattigdom


 Jag förstår inte varför det finns så många människor som inte ser att den enda verkliga vägen ut ur fattigdom är via den fria marknaden och kapitalism.
Det är så uppenbart. Producera en tjänst eller en grej som människor vill ha, för mindre än vad de är villiga att betala för det!

Regeringar och de människor som älskar regeringen behöver fattiga människor!  De är den stora byråkratins ursäkt för sin existens.
Vi måste ha regler, avgifter, kontroll, för att göra världen mer rättvis. Och i Rättvisans namn måste vi beskatta de produktiva människorna som tillverkar möbler, sälja bilar, bygger hus… vad som helst,  så att vi sedan kan ge deras pengar till regeringen, eftersom det är rättvist.

Sedan regeringen tagit för sig,  slänger de ut några smulor till de fattiga, så att de fattiga inte blir upprörda och börjar tänka och att de kan klara sig själva. Å nej. Det skulle vara förkrossande för de lägre nivåerna i regeringen. 
Man måste hålla de fattiga beroende av Staten.  De är Herr Byråkrats försäkring om att få den pension som de produktiva människorna i samhället betalar.

 Se den här videon:1 Kommentarer:

Argus sa...

En av dem vars politik befriade Östeuropas folk: https://www.youtube.com/watch?v=pdR7WW3XR9c

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.