16 december 2017

Klimatförändringar är ingen säkerhetsrisk


Trump-administrationen kommer att frångå den tidigare Obama-administrationens politik och eliminera klimatförändringar från listan över nationella säkerhetshot.

Den nya nationella säkerhetsstrategin som offentliggörs på måndag kommer att betona vikten av att balansera energisäkerheten med ekonomisk utveckling och miljöskydd, enligt en källa som har sett dokument och ett utkast.

"Klimatpolitiken kommer att fortsätta att forma det globala energisystemet. Det är viktigt att USAs ledarskap  motverkar energiprojekt som motsätter sig tillväxt och som skadar amerikanska ekonomiska  energisäkerhetsintressen. Med tanke på framtida globala energibehov kräver en stor del av utvecklingsländerna fossila bränslen, liksom andra former av energi, för att lyfta sitt folk ur fattigdom. "

President Trumps nationella säkerhetsstrategi kommer att fokusera på konventionella och omedelbara nationella säkerhetsrisker.

"Nordkorea söker möjligheter att döda miljontals amerikaner med kärnvapen. Iran stöder terroristgrupper och uppmanar öppet till vår förstörelse. Jihadistiska terroristorganisationer som ISIS och al-Qaida är fast beslutna att attackera USA och radikalisera amerikanerna med sin hatfulla ideologi.
Stater och icke-statliga aktörer undergräver social ordning med narkotika- och människohandel, som skapar våldsbrott och orsakar tusentals amerikanska dödsfall varje år ....
Att stärka kontrollen över våra gränser och invandringssystem är centralt för nationell säkerhet, ekonomiskt välstånd och rättsstatsprincipen. Terrorister, narkotikahandel och kriminella karteller utnyttjar porösa gränser och hotar amerikansk säkerhet och allmän säkerhet. Dessa aktörer anpassar sig snabbt för att överlista vårt försvar."

"Förenta Staterna kommer att förbli en världsledare för att minska traditionell förorening, liksom växthusgaser, samtidigt som dess ekonomi växer. Denna bedrift som kan fungera som modell för andra länder, flödar från innovation,  tekniska genombrott och effektiv energiutveckling  - inte från betungande lagstiftning. "
-----------

Här en länk till en intressant artikel om bränderna i Kalifornien och att de INTE orsakas av klimatförändringar


2 Kommentarer:

elina sa...

Finns det något annat land som har satsat så mycket på sol- och vindkraft? Man blir förvånad när man ser på Google maps över USA.

Anonym sa...

Bränderna i Kalifornien beror troligtvis enbart på att miljögalningarna med Jerry Brown i täten förbjuder markägare, entrepenörer och skogssakkunniga att sköta skogarna på ett sätt för att förhindra katastrofer som dem vi upplever i Venturaområdet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.