27 december 2017

Kwanzaa, en påhittad helg


De politiskt korrekta media gjorde vad som förväntades och önskade oss en trevlig Kwanzaa i går morse.
Trots att vi årligen instrueras att Kwanzaa är en helg som både svarta och vita kan ha glädje av finns det något lömskt och splittrat bakom det hela.

Många svarta familjer har funnits längre i Amerika än otaliga familjer av annan kulör. Ändå envisas svarta med att kalla sig African-Americans fast inte ens deras farfars-farfar någonsin varit i Afrika.
Det är förståeligt att politiska aktivister försöker dela in människor i grupper för att kunna spela ut den ena mot den andra, men är det inte på tiden att vi gör oss av med bindestrecket nu när Amerika haft en svart president.?
Amerikas president bör fullständigt anse sig som amerikan och inte något halvdant med lojalitet på två kontinenter.

Vem beskriver någonsin sig själv som Europa-Amerikan?

Den officiella historien är att Kwanza, som tillkännagavs som en högtid mellan den 26 december-1 januari,  är en afrikansk-amerikansk kulturfest som utformades för att få african-americans att känna samhörighet.
Det är en intressant idé när man tittar närmare på det.

Kwanza skapades strax efter Watts-upploppen i Los Angeles av Dr. Maulana Karenga (Ron Everett), professor och ordförande för Svarta Studier vid Kalifornien State University, Long Beach.

 Ungefär samtidigt skapade han också “US”, vilket History.com kallar en "kulturell organisation”.  US var ursprungligen United Slaves, en svart nationalistisk organisation som deltog i olika kriminella handlingar, vilket gör det till en kulturorganisation lik KKK, men med en annan nyans.

År 1967 anklagades Karenga (Everett) för att ha gett order till ett par av sina hantlangare att klå upp en student som var tuff nog att ställa en besvärande fråga vid ett collegeforum.

1969 drabbade US och Black Panthers samman över kontrollen av det svarta studie-programmet vid UCLA. Ett slagsmål utbröt mellan US och Panthers och två  Panthers dog.

Karenga (Everett) själv är en dömd brottsling.  Han hamnade i fängelse efter att brutalt ha torterat två kvinnor -  Deborah Jones och Gail Davis, som var tidigare US- medlemmar.
Han tvingade dem att ta av sig kläderna och sedan slog han dem med elsladdar och en karatebatong.
Karenga (Everett) och hans kumpaner stoppade också en het lödkolv i Davis 'mun och i hennes ansikte och klämde fast hennes stortå i ett skruvstäd.
Karengas fd. fru vittnade om att hon sett honom sitta på Jones och Davis magar medan en annan man spolade vatten i kvinnornas mun med en slang.

Kwanzas sju principer kommer direkt från Karl Marx bok:  enhet, självbestämmande, kollektivt ansvar, kooperativ ekonomi, syfte, kreativitet och tro. Den sista tro,  är speciellt anmärkningsvärd, eftersom Karenga (Everett) ville att Kwanza skulle vara en icke religiös helg så att svarta skulle kunna vara tillsammans och fira sina afrikanska rötter och hans avsikt var att konkurrera med jul, som han föraktar på grund av dess  kapitalistiska band.

Karenga (Everett) är en rasist som hyllar "kulturell nationalism"-  tanken att svarta människor är en separat nation i ett fientligt land. I sina tal använder han ibland samma rasistiska uttryck som Luis Farrakhan, som säger till svarta att "världen är organiserad mot din afrikanism".

I dagens Amerika vet vi naturligtvis att vit nationalism är oacceptabelt eftersom alla vita är rasister, men svart nationalism förtjänar tydligen sin egen påhittade helg som proppas upp av propagandamedia.2 Kommentarer:

Argus sa...

Om alla slutade upp med att vara "afrikaner" och inriktade sig på att vara amerikaner som vissa har gjort så skulle det vara bättre både för dem själva och samhället. En sak vore att, liksom kändisarna, sluta ge barnen lustiga namn.

What's Wrong with People?

Berit sa...

tänker du på namn som:
Tayshaun, Deron, Rau'shee, Raynell, Deontay, Taraje, Jozy, Kerron, Hyleas, Chaunte, Bershawn, Lashawn, Sanya, Trevell, Sheena, Ogonna, Dremiel?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.