01 december 2017

Mördare släpps fri


Kommer ni ihåg den tragiska händelsen i San Francisco för två år sedan, när en illegal invandrare sköt och dödade 33-årige Kate Steinle när hon promenerade tillsammans med sin pappa?

Fallet, som startade en nationell debatt om “fristäder” och olaglig invandring, avslutades i går och till mångas förvåning förklarade juryn att Jose Ines Garcia Zarate var oskyldig till både mord och dråp. Det enda man fann honom skyldig till var olagligt vapeninnehav.

Garcia Zarates advokat argumenterade framför de 12 jurymedlemmarna - jämnt fördelade bland män och kvinnor, (tre var immigranter) - att den olagliga invandraren hittade ett vapen inslaget i en skjorta och att det av misstag gick av när han plockade upp det. Den kula som dödade Steinle rikoshetterade från gångbanan innan den träffade henne.
 Pistolen hade också stulits från en Bureau of Land Management ranger en vecka tidigare.

Mest chockerande av allt var att Garcia Zarates kriminella bakgrund inte nämndes  under rättegången och jurymedlemmarna blev inte upplysta om att han hade deporterats fem gånger, suttit i federalt fängelse för att han återvänt till landet olagligt och att han också sålt marijuana. Tre månader före skjutningen, släpptes Garcia Zarate innan immigrationstjänstemän kunde deportera honom för sjätte gången.  Han är nu en fri man - igen.

United States Attorney General Jeff Sessions är starkt kritisk till “sanctuary city politik” och har länge varit en  förespråkare för strängare invandringslagar. Han menar att det var denna slappa politik som ledde till Steinles  död.

"När man väljer att släppa brottsliga utlänningar fria, istället för att överlåta dem till federala invandringsmyndigheter, sätter man allmänheten säkerhet på spel. San Franciscos beslut att skydda brottsliga utlänningar ledde till det förkrossande mordet på Kate Steinle och det kunde ha förhindrats.”

"Jag uppmanar landets ledare att reflektera över resultatet av detta ärende och noggrant överväga den skada de gör mot sina medborgare, genom att vägra att samarbeta med federala brottsbekämpande tjänstemän," avslutade Sessions.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Och svenska socialistmedia har en enda målsättning, HATA President Trump. Inte ett ord synligt i svenska media om Kate Steinle. Här är man fullt upptagen med Kent Ekeroth och nu inväntar vi socialisternas fördömande av den friande domen i "HOVRÄTTEN"!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.