02 december 2017

“Pence regel”

Under presidentkampanjen gjorde pressen sig lustig över Mike Pence, när han sade att gjorde sitt bästa för att aldrig vara ensam med en kvinna som inte är hans fru.
Vem skrattar nu? Den regeln verkar smartare för var dag.

Anklagelser tog fart förra månaden mot film-mogulen Harvey Weinstein och har sedan spridit sig som en löpeld genom Hollywood, media och regeringen på alla nivåer.
I onsdags var det Matt Lauer, en långvarig värd på NBC: s "Today show” och Minnesota Public Radio's Garrison Keillor som sparkades av sina respektive arbetsgivare pga. anklagelser om oanständigt beteende.

"Pence rule" är en variant av de personliga regler som  Rev. Billy Graham följde.  Han vägrade att resa, träffa eller äta ensam med en kvinna.
Vicepresidenten deltar inte heller i fester där alkohol serveras om hans fru inte är med.

Naturligtvis måste Feminister kritisera Pence-regeln och påstår at det är ett potentiellt hinder för kvinnors framgång på arbetsplatser, även om det inte finns några bevis för att kvinnor, som arbetade för herr Pence, hölls tillbaka av regeln.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.