16 december 2017

San Francisco har blivit en avloppsbrunn


En robot som patrullerar en gata i San Francisco för att störa utesovarna,  har tagits bort efter klagomål från befolkningen, som också tippade omkull roboten och smetade in den med avföring.

Avföring är ett ord som förknippas med den staden numera.

    Roboten Knightscope K5 utvecklades ursprungligen av San Francisco-filialen för att“ Stoppa Djurplågeri’ Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA). …hur man nu kan göra det med en robot?
Den användes också för att avskräcka hemlösa från att sova i närheten av byggnader.

Men även detta ynkliga försök att städa upp San Franciscos gator är inte populärt bland de ansvariga byråkraterna, (som naturligtvis inte själva bor i området.)

    [SPCA] tvingades ta bort den 180 kilo tunga maskinen eftersom den arbetade på allmänna gator utan tillstånd och straffet var $ 1 000 per dag i böter.

Samma byråkrater gör inget för att stoppa lösdrivarna från att göra den annars så vackra staden till ett öppet  avloppsdike och hota anställda när de försöker gå till och från jobbet.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

1960-62 var San Francisco mina drömmars stad. Städad,kultiverad,välklädd och ödmjuk.
SU

Berit sa...

Nu är det ett ställe man ska undvika!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.