10 december 2017

Varken det ena eller det andra


Ett förslag som förmodligen kommer att godkännas i delstaten Washington, kommer att tillåta föräldrar att välja den icke-binära könsbestämningen  "X"  på sina barns födelsecertifikat.

Den nuvarande lagen säger att alla som redan är födda i staten kan begära att man ändrar deras  födelsebevis till det som är på modet just för dagen.  Barn kan också göra förändringen med "samtycke från sina föräldrar och med en läkarens utlåtande”, enligt KUOW.

Om förslaget godkänns kommer ändringen att träda i kraft nästa år. Hittills har cirka 1000 kommentarer kommet in till det statliga hälsovårdsdepartementet med åsikter både för och emot den radikala åtgärden.

Hälsodepartementet motiverar förslaget med att de bara följer de “samhällsförändringar som sker runt om i landet”

   "Fler och fler personer identifierar sig som ett annat kön än man eller kvinna och det finns en ökande efterfrågan på icke-binära könsbeteckningar för alla identitetshandlingar, inklusive födelsecertifikat."

Washington överväger också att följa i andra staters fotspår och godkänna "X" beteckningen för statliga ID-kort.
Närliggande Oregon, liksom Washington D.C.  lade till det könsneutrala alternativet tidigare i år till sitt ID-kort.

Ingen är förvånad över att Kalifornien leder ligan genom att erbjuda det icke-binära alternativet  "X" för både körkort, ID och födelsecertifikat.

2 Kommentarer:

elina sa...

Jag läste att i Frankrike någonstans planeras förbud för ord mor, far pojke, flicka från förlossningsjournal för det kan vara kränkande om man nu inte var något av detta.
Det måste då bli: en person födde en person och en till person var närvarande.
Här hemma är det också krav att kön pojke flicka inte skrivs i förlossningsjournalen utan man får bestämma sedan någon gång av de många olika alternativen som nu florerar.

skepparn sa...

Mycket tacksam att ödet ordnade till det där utan att jag kunde trassla till det.
Det blev 50/50 vad gäller barnbarnen.
Eftersom jag begåvats med trenne barn blev det 2/1.
Hade ju varit hemskt med 1,5/1,5...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.