11 januari 2018

Mänsklighetens seger över mörkret!


När man flyger in över New York City på kvällen blir man imponerad av det hav av ljus som sträcker sig så långt ögat kan se.  Men det kan inte vara lätt att hålla mörkret borta när staden styrs av en sådan knäppis som Bill de Blasio.

  Staden har lämnat in en stämning till Manhattans federala domstol för att tvinga världens 5 största energibolag - BP, Chevron, ConocoPhillips, Exxon Mobil och Royal Dutch Shell -  att hjälpa till att betala räkningen för de $ 20 miljarder som staden spenderar för att städa upp efter orkanen Sandy och skydda sig mot framtida stormar.

Enligt Vänsterns ideologi orsakas väder av global uppvärmning och global uppvärmning orsakas av de som producerar den energi som befolkningen behöver.

de Blasio: "Vi går efter de som har vunnit på det - och vilket hemskt, äckligt sätt att tjäna pengar.

Det är pga. sådant trams som den global uppvärmning är ett hot mot civilisationen.  Beskattningen i New York har drivit bort vettiga människor så det blir nog inte svårt att plocka ihop en jury som kommer att påstå att Exxon Mobil orsakade orkanen Sandy.
Därifrån fortsätter plundringen tills hela landet blir lika mörkt som Nordkorea.

    Staden hävdar att företagen ska tvingas betala skadestånd, eftersom de redan på 80-talet visste att fossila bränslen kunde få katastrofala effekter på klimatet, men de lurade avsiktligt myndigheter och allmänheten.

    De argumenterar i domstolshandlingarna om att de fem oljegiganterna brutit mot allmänna lagar och är skyldiga till olagligt intrång på statlig mark genom att orsaka översvämningar och för att havsnivån stiger.

Som de flesta kommunister är de Blasio omättligt girig och han begär $ 5 miljarder. Det borde kunna hålla igång välfärdsstaden i ett par år, men de kanske får famla sig fram i mörker.

New York borde kunna hantera en del av el-behovet med kärnkraft.
Men oj, jag glömde visst att klimatfanatikerna som inte heller gillar kärnkraft ska stänga Indian Point, vilket ger 25% av el till området. 


5 Kommentarer:

Argus sa...

Om vi hade kompetenta politiker, vilket vi inte har då de formas i politiska "kuvöser" utan kontakt med omvärlden, skulle de bygga moderna (Gen IV) kärnkraftverk som förutom tar tillvara resterande energin (90%) i bränslestavarna också konsumerar de radioaktiva ämnen som har en halveringstid på hundratusentals år inklusive "kärnvapenplutonium". De bräsnslestavar som vi till enorma kostnader ska begrava under Östersjöns botten skulle räcka i tusentals år med nuvarande elförbrukning.

Förutom det gigantiska slöseriet så kommer vi att lämna efter oss ett radioaktivt sopberg till kommande generationer (och arter?).

robban sa...

det är ju bara för de fem bolagen att stänga ner all produktion och leveranser till NY och se på när de kvider när staden dör. i sak en liten kostnad för dem att köra med en liten utpressning. vill de inte ha kärnkraftverket? stäng skiten nån månad för underhåll så blir de fart på miljödårarna för att slippa bli hängda i lyktstolparna

elina sa...

Stäng bara strömmen. Är ström kriminellt skall det ju stängas av.
I Sverige stänger vi kärnkraft, stänger en del vattenkraft för att forsarna skall få flöda fritt.
Som tur har vi en varm vinter. Jag antar att den globala uppvärmningen har parkerat sig i södra Sverige i stället norra USA.

Berit sa...

Och svenskar som älskar värmen måste ju var tacksamma över den "globala uppvärmningen"

elina sa...

Berit: de gnäller över snöfattig vinter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.