27 januari 2018

Miss Kamel

Kameluppfödning är en nationell stolthet i Saudiarabien. Och ingenting är  mer hedrande än att vinna  titeln "Miss Camel".

Vid årets kung Abdulaziz Camel Festival blev det emellertid skandal när det upptäcktes vad vissa veterinärer och ägare gjort. 

    En kameldomare diskvalificerade ett dussin kameler för att de fått Botox injektioner för att göra nsen och läpparna större och mer attraktiva.

     Saudiarabiska medier rapporterade att en veterinär utfört plastikkirurgi på kamelerna några dagar före festivalen, enligt UAE: s The National.
Förutom injektionerna hade man också kirurgiskt minskat storleken på djurens öron för att göra dem vackrare.

Det finns många detaljer man beaktar för att en kamel ska vara attraktiv för entusiastiska saudiska män. Men en sak är tydlig, en "läderaktig mun" med “stora  läppar" är ett måste och alla regler finns i boken “Standards of Camel Beauty”

Kvinnornas rättigheter är praktiskt taget obefintliga i det muslimska Saudiarabien. Men det är skönt att veta att Sharia-lagen skyddar supermodell-kamelernas rättigheter:

“Kamelägarna måste visa varje kamel i sin “naturliga skönhet” och också svära på djurets ålder och vem som äger den”0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.