04 januari 2018

Panik i Oregon

I två stater, Oregon och New Jersey har det hittills inte varit tillåtet att tanka bilen själv.
Så snart man stannar vid en mack finns det någon där som ler, fyller tanken och tar betalt. Lagen instiftades 1949 och säger att enbart mackens ägare och dess anställda kan tanka.  Anledningen sägs vara säkerhet.
Det är för farligt för vanligt folk att hantera “klass 1 brandfarliga vätskor.” Det skapar också “meningsfull sysselsättning” har man sagt.  48 stater har låtit folk tanka själv i årtionden och sist jag kollade var det ingen epidemi av bensinstationsexplosioner.

Ju mer regeringen lägger sig i, desto fler människor kommer att förlita sig på deras “gåvor” och meningslösa regler. I de sällsynta tillfällen när regeringen drar sig tillbaka uppstår panik som nu i Oregon.En lag som undertecknades i juni i Oregon kommer att tillåta att man i kommuner med 40 000 invånare eller färre får tanka bilen själv. Oregonians är inte nöjda med förändringen som trädde i kraft vid årsskiftet.

Så här säger en person:
"Jag vet inte ens hur man tankar och jag är 62…. .. jag säger nej tack! Jag vill inte lukta bensin! "
Hon bör kanske överväga att flytta till New Jersey

Motorister där får böta om de tankar själva.  Böter varierar mellan $ 50 och $ 250 för första-gångs-brottslingar  och upp till $ 500 om man åker fast en andra gång.
Observera att den nya Oregon lagen säger inte att man måste tanka själv, den bara tillåter att självbetjänings-stationer finns,  men det är för mycket frihet för vissa.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.