12 januari 2018

“Shithole” länder


Medan en grupp senatorer från båda partierna uppnådde en principiell överenskommelse om DACA och en invandringsreform, för att undvika en statlig avstängning nästa fredag, tog det en annan vändning när det rapporterades att Trump "blev frustrerad över lagstiftarna när de föreslog att man ska återinföra speciellt skydd för invandrare från Haiti, El Salvador och afrikanska länder “.

Administrationen hade tidigare under veckan tagit bort skyddet för över 200 000 medborgare från El Salvador samtidigt som man anslog 1,5 miljarder dollar till en gränsmuren och införde ändringar i lotterisystemet för att få visum.

Det sägas att Trump yttrade: "Varför låter vi alla dessa människor från “shithole”-länder komma hit?"  Istället föreslog han att USA borde ta emot fler människor från länder som Norge.

Den kommentaren var inte populär.
Trump hade tidigare varit positiv till förslagen men ändrade sin position i mötet med Durbin och Graham och verkade inte intresserad längre.
Trumps assistent sade att White House inte var i närheten av någon två-parti  överenskommelse om invandring medan pressekreterare Sarah Huckabee Sanders “tror att vi fortfarande kan nå fram.”

Och White House vägrade förneka att Trump sa det.

Pettersson skriver om det här

3 Kommentarer:

Anonym sa...

SHITHOLE COUNTRIES

Donald Trump är en frispråkig amerikansk president som inte drar sig ör att säga sanningen utan några förskönande omskrivningar.
Nu senast kom ännu en bevingad sanning från honom då han i det Ovala rummet i Vita huset under ett möte med några senatorer ställde
frågan varför USA tar emot invandrare från "shithole countries", på svenska skithålsländer, eftersom invandrare därifrån inte tillför landet något positivt.
Naturligtvis så skriker nu PK - maffian världen över sig hesa i indignation över detta "rasistiska" uttalandet. Enligt min mening är detta inget annat än med sanning
överensstämmande och jag beundrar Trumps sätt att uttrycka sanningen om bl a Haiti och liknande länder varifrån USA begåvats med oinbjudna och för landet onyttiga
gäster.

Här i Sverige skulle man kunna använda samma benämning om en hel del länder varifrån vi fått hit en massa människor som i princip inte tillför vårt land något annat än kostnader, sociala problem och grov kriminalitet. Så därför så förväntar jag mig naturligtvis att vår egen statsminister och andra partiledare skall vara lika sanningsenliga i sina uttalanden om våra s k skithålsländer därifrån vi begåvats med likaledes för Sverige onyttiga gäster.

Jag undviker att peka ut något specifikt land utan det räcker med att benämna dom som MENA - länder samt ett land som ligger ännu längre österut varifrån vi dom senaste åren fått hit "barn" vars hobby enligt egen utsago är långa fotvandringar.


Sandor Herold, invandrare från ett icke skithålsland

Anonym sa...

Är det inte värre när socialistiska "Demokrater" förtalar Amerika och saboterar "konstitutionen" som t. ex. John SCOTUS Roberts och "the obama"?

Berit sa...

Jo, visst men allt som Trump säger måste ältas och anmärkas på även om det är sant.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.