28 januari 2018

Tyskar har fått nog


Kanske något för svenska städer att ta efter?

Cottbus, cirka 120 kilometer sydost om Berlin, har fått nog av våld från flyktingar och höger- extremister och har infört ett tillfälligt förbud mot nya flyktingar i ett försök att stoppa våldsamma händelser.  Cottbus är en universitetsstad med en befolkning på drygt 100 000 och de har tagit emot omkring 3 000 asylsökande sedan Angela Merkel öppnade Tysklands gränser 2015. 
Ungdomar på hemväg från skolan har blivit knivskurna, nedslagna, sparkade och rånade och asylsökande från Syrien har arresterats.

Förra året införde städerna Salzgitter, Delmenhorst och Wilhelmshaven i norra delstaten Niedersachsen liknande förbud.
Lokala regeringar sade vid den tidpunkten att de saknade kapacitet och resurser för att korrekt integrera fler nya invandrare.

Nu planerar stadsfullmäktige i Freidberg att rösta om huruvida asylsökande ska förbjudas att komma till den pittoreska saxiska universitetsstaden fram till december 2019.

Dess borgmästare, Sven Kruger, som är medlem av vänster-socialisterna sade: "Vi behöver en paus för att hantera akuta behov."  "Vi vill inte äventyra det arbete som hittills framgångsrikt utförts vad gäller integration."

Det man främst oroar sig över, säger han, är bristen på skolplatser, vilket låter som en dålig ursäkt.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.