29 januari 2018

Varnar för organiserad invasion av migranter


Europas populistiska rörelse fick ytterligare hjälp på vägen i lördags när Tjeckiska Republikens  president Milos Zeman, besegrade en politisk utmanare, Jiri Drahos.

Zemans politiska budskap är att stoppa invasionen av migranter och han vann 51,4 procent av rösterna medan Drahos fick 48,6 procent.

Tjeckien Radio rapporterar att Drahos vann i de flesta större städerna, medan Zeman fick framgång i mindre städer och på landsbygden.

Zeman, en tidigare premiärminister på vänstersidan som blev president 2013, har kritiserats mycket för sitt ordval om immigration och kallats islamofob och Västeuropa har också oroats av att han har   ett tydligt pro-ryskt förhållningssätt vad gäller införlivningen av Krim.

Han har varnat för en "organiserad invasion" av invandrare och ifrågasatt varför unga män som flytt från sitt land inte tog till vapen och kämpade hemma. Det har gått hem inom den populistiska rörelsen som växte fram i Väst under 2016.

Han var en av få europeiska ledare som stödde president Donald Trumps valkampanj och med Brexit som förebild har han också krävt en folkomröstning om Republikens medlemskap i Europeiska unionen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.