11 februari 2018

De flyr från San Francisco


En KPIX 5-rapporterar att ett rekordantal invånare i Bay Area lämnar San Francisco, och många hävdar att det beror på stadens Vänsterpolitik och Fristäder.

“Det har alltid varit så att människor kommer och går i området men för första gången på länge är det fler som lämnar området än som flyttar in. Och San Francisco håller nu plats nummer 1 när det gäller utflyttning.

En annan faktor som driver iväg människor är den höga kostnaden för bostäder även för de som arbetar i höginkomst-platsen Silicon Valley. Arbetsgivarna har svårt att rekrytera eftersom ingen kan köpa ett hem.
U-Haul-företag säger att de inte kan hålla ett lager av flyttbilar, eftersom det är fler som lämnar staden än som flyttar dit.
Carole Dabak, en pensionerad ingenjör som bott i Bay Area i 40 år säger:

"Jag älskade staden när jag först kom hit. Jag älskade den verkligen.  Men det är inte detsamma nu,  sade hon. "Vi tycker inte om det längre. Vi gillar inte detta med Fristad och det är bara politik "

Lyckligtvis kommer Dabak att sälja sitt hem för en miljon dollar och hon planerar att flytta till Nashville, Tennessee, där hon kan köpa ett mycket större hus på en mycket större tomt för den summan.

Vinka adjö till Nancy Pelosi på väg ut. Använd ett speciellt finger!

4 Kommentarer:

Argus sa...

Undrar om socialisterna i Kalifornien funderar på flyttskatt som de svenska?

Berit sa...

Inget förvånar längre, Argus

Polly Ester sa...

Argus. Sverige har världens högsta flyttskatt som dessutom gäller för evigt och inte bara i fem år t.ex som i resten av EU. Helt vansinnigt! Skatt på inflation som gör att äldre människor inte har råd att byta till en likvärdig bostad på annan ort t.ex.

Anonym sa...

San Francisco, mina drömmars stad 1960. Kultiverat och välskött. Men nu har väl socialisterna ruinerat allt?
Har läst lite om Stockton på nätet. Imploderar snart?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.