06 februari 2018

Dow Jones djupdyker


Så vitt jag kan förstå är det historiskt. 4,6% är ett allvarligt ras och ett som vi och alla mäklare kommer att minnas. 
Det verkar ha utlösts av det faktum att Fed kanske kommer att höja räntan betydligt, vilket de har velat göra under en längre tid.  Det ser ut som de förmodligen kan göra det utan att hela ekonomin faller samman.  Det finns mycket att ta av.  Vi var uppe på 26K.

Det vi såg igår (och de senaste dagarna) visar exakt varför Federal Reserve Politburo inte ska bestämma räntorna.
Marknaden gick från att tro att Fed skulle höja räntan 3 gånger med  .25% varje gång, till att tro att Fed kommer att höja den 4 gånger med kanske med ännu mer än  .25%. Det var en bra ursäkt att sälja och det var vad folk gjorde.

Om räntorna tillåts reflektera marknaden i stället för de centrala planerarnas nycker, skulle det troligtvis inte bli sådana här stora svängningar med efterföljande kaos.

Många jämför detta med kraschen 1929 som startade med en djup, snabb nedgång.  Sedan kom en återhämtning med ungefär hälften, som drog in investerare, som blev nya offer för monstret som väntade. Ett andrum innan  den verkliga kraschen slog till.

Det här är förmodligen inte “The Big One” men det kan vara det dödligt blödande såret,  eller så kan det bli något likt den -21% snabbkorrigeringen 1987.

Jag tror att “The Big One” kommer att hända i år.  Det kommer att konkurrera med Romarrikets fall, Karthagos undergång,  Digerdöden och Al Gore kombinerat. När den här enorma bubblan av maktmissbruk spricker kommer det att bli ett blodbad. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.