28 februari 2018

Ekonomiska idioter

Politisk filosof och ekonom Karl Widerquist, docent vid Georgetown University i Qatar, kommer ihåg en marknadsundersökning för 10 år sedan som visade att bara 12 procent av amerikaner stöttade förslaget om en universell grundinkomst.

Det har förändrats - och mycket snabbt. Idag stöder 48 procent en sådan idé, enligt en ny gallup-undersökning av mer än 3000 vuxna amerikaner.

Jag har sagt det förut: “Vad man belönar får man mer av.”  Betala folk för att göra ingenting och vi kommer att få fler som inte gör något. De kommer att arbeta mindre och placera en allt större skattebörda på den krympande andelen av befolkningen som drar vagnen istället för att åka i den.

När utopi har införts behöver ingen jobba,  för alla kommer att få en universell grundinkomst.

Nyligen konkursdrabbade Stockton, Kalifornien leder vägen till vår arbetsfria framtid

[Borgmästare Michael] Tubbs samordnar ett försök att testa ett nytt sätt att bistå invånarna: universell grundinkomst eller UBI.
Under ett år kommer flera dussin Stockton-familjer att få $ 500 per månad, utan några krav om vad pengarna ska användas till.
Man har anslagit 1 miljon dollar till vad man kallar ett “ekonomiskt säkerhetsprojekt”. Avsikten är sedan att samla data om de ekonomiska och sociala konsekvenserna av att ge människor en grundinkomst. Man tror  också att det ska öka deras självförtroende.

Denna marxistiska idiotiska idé är inte bara för ekonomiskt icke-fungerande städer som Stockton.
Hoppet är att visa UBI:s potential och uppmuntra andra platser att prova.

Enligt undersökningen tycker 54% av amerikanerna i åldrarna 18-35 att alla ska betalas med andras pengar bara för att de andas.  Vi kan se vart Vänsterns krav på “jämlik inkomst” tar oss.

För inte så länge sedan var Venezuela det rikaste landet i Latinamerika. Sedan kom socialismen.
Nu bryter sig svältande venezuelaner in i djurparker och äter upp djuren. Det kan hända här också.


2 Kommentarer:

Argus sa...

Jag håller inte med om att liberalismen kan placeras tillsammans med kommunismen, socialismen, nazismen, fascismen, zionismen och islamismen. I USA är det så att socialister kallas för liberala men det är bara för att Jo McCartney brännmärkte orden socialist och kommunist för evinnerliga tider. Att vara sann liberal är att tro på mänskliga fri- och rättigheter såsom yttrandefrihet och demokrati men också att tro på mänskliga skyldigheter. Vare sig demokraterna eller folkpartisterna är liberaler i ordet rätta bemärkelse. Jag anser mig vara liberal, konservativ och nationalist utan att det kolliderar.

Berit sa...

Du har helt rätt Argus, i USA är man långt ut på vänsterkanten om man kallar sig “liberal” och likaså “progressive”.
De verkliga fritänkarna i USA är Libertarians som strävar efter att maximera politisk frihet och självständighet, betonar valfrihet, frivilliga sammanslutningar och individuell bedömning.
Ron Paul är ett utmärkt exempel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.