19 februari 2018

Förnuftiga Vapenlagar


Överlevare från skolskjutningen i Florida planerar att marschera i Washington DC för att kräva hårdare vapenkontroll.

Automatvapen är redan förbjudna. De protesterar egentligen mot NRA och även om de kan stoppa varje donation till den organisationen kommer det inte att göra någon skillnad eftersom NRAs existens inte är den bakomliggande orsaken.

Tänk om man i stället kunde hindra psykiskt sjuka från att äga vapen? Alla håller med om att det skulle vara “förnuftigt” att hålla en person som Nikolas Cruz borta från vapen. Problemet är att upptäcka dessa personer.
Det verkar sannolikt att han lider av en form av autism, förmodligen Aspergers och att han kan ha varit deprimerad och medicinerat mot det,  samt att han var arg på skolan som avstängt honom.

Andra massmördare som Christopher Harper-Mercer, Elliot Rodger, Adam Lanza och Seung-Hui Cho - kan också ha varit  autistiska.
Så det “förnuftigaste” för Congress vore att göra det olagligt för personer med Aspergers eller andra allvarliga former av autism att ha skjutvapen.
Tänk på det en stund!

Stödgrupper för Aspergers skulle skrika så att det hördes från kust till kust. De skulle säga att de allra flesta Aspies är laglydiga och fredliga medborgare - och det skulle de ha rätt i.
De skulle säga att det är lättare att hacka ner på Aspies än på andra människor. De skulle ha rätt i det också. 

De skulle också påpeka att det inte skulle fungera eftersom de allra flesta människor som har Aspergers aldrig ens har diagnostiserats. Rätt igen!
En sådan lag kan bryta mot sekretessprincipen för läkare. Och den psykiatriska industrin skulle hävda att en sådan lag skulle avskräcka personer som lider av autism från att söka behandling. Rätt igen!

Vi skulle bli bombarderade med listor över alla kända och framgångsrika människor med Aspergers som har bidragit till civilisationens utveckling.  Sådana listor finns överallt  och Aspies verkar vilja framhålla släktskap med många stora män som kanske inte ens har varit medlemmar i deras klubb. (Så länge du är fantastisk, men är lite “konstig” måste du vara en Aspie.)

Supportgrupper skulle lägga ut videos med produktiva, snygga, till synes väletablerade Aspies och säga: “Titta, det här är Aspies”
De skulle skrika diskriminering. Och de skulle ha rätt. Att hindra en grupp, oavsett hur mycket statistik man kan hitta,  utgör en sorts diskriminering.

Det är nästan så att jag önskar att Congress skulle försöka tillmötesgå Vänstern genom att "diskriminera" mot en grupp som faktiskt är mycket mer benägna att begå mass-skjutningar än någon annan.

Vänstern kräver ständigt mer vapenkontroll och att vapen hållas borta från de "psykiskt sjuka". De hatar också allt som man kan tänka sig kalla "diskriminering”.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

That is a great tip particularly to those new to the blogosphere.
Simple but very accurate information… Thank you for sharing this one.
A must read article!

Anonym sa...


Bill Whittle lägger ut dilemmat...

NUMBER ONE WITH A BULLET
https://youtu.be/pELwCqz2JfE


It's the Steel: Bill Whittle's Solution to Gun Control
https://youtu.be/jwLjFm6GMBM

I rest my case...
Mvh Kurtan

Anonym sa...

En lösspringande hund bet mig. Jag insisterar på att man drar ut tänderna på alla hundar!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.