21 februari 2018

Hollywood ojar sig över våldsdåd


"Viktigast av allt,  vi måste helt enkelt göra oss av med vapen”

Trots all tweetad upprördhet från de ack så dygdiga Hollywood-kändisarna,  bryr de sig inte ett skvatt om våra barn eller våldsvåld. Om det gjorde det skulle det städa upp i sin egen farstu först. De skulle lägga av med att främja en oändlig ström av mer och mer grafiskt vapenvåld i filmer,  tv-program och videospel. Men det kommer de inte att göra eftersom Hollywood tjänar massvis med pengar på den sortens underhållning.

Hollywood snyftar fram sina krokodiltårar över offren för skolskjutningarna,  men vad det handlar om är att smutskasta NRA och stoppa Second Amendment. Därför fokuserar kändisar sin upprördhet över det som hänt i skolan i Florida,  men vi hör inte ett enda klagomål över de personer, mestadels minoriteter, som skjuts varje helg i democrat - kontrollerade innerstäder i hela USA. 

De vet att massaker av skolbarn är en känslomässig kil som de kan använda för att visa sin självgodhet och smutskasta laglydiga medborgare.

Samtidigt som Hollywood trissar upp sina krav på “förnuftiga vapenlagar” - det vill säga konfiskering - är den stora kassa-vinnaren den nya superhjältefilmen Black Panther, vilken enligt Newsbusters är fylld med våld, inklusive 163 skottningar.
Lupita Nyong'o, som spelar hjältens flickvän,  förespråkade vapenkontroll efter masskjutningen i Orlando
Hon skrev ett långt Instagram-meddelande: “Viktigast av allt, vi behöver helt enkelt lägga ner vapen!"

När de kräver vapenförbud gäller det naturligtvis inte regeringen eller deras egna livvakter och de vaktbolag som håller kreti och pleti borta från deras bostadsområden. Regeringar har dödat oändligt många fler människor än några andra institutioner. 

Du först, Hollywood. Kanske, om du slutar inspirera missnöjda, mentalt instabila tonåringar i dina videospel och filmer, skulle kanske skolskjutningarna sluta.

Black Panther är "off-the-charts violent", rapporterar Newsbusters: "373 instanser av våld under 2-timmars speltid.  163 av dessa är vapenvåld.  Detta inkluderar vanliga gevär och pistolattacker och användningen av hög -tekniska  “Wakandia vapen”.  (Wakandia är platsen där filmen utspelas.)

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Varför skall befolkningen tolerera skyddandet av korrupta politiker, då blir vi ju plötsligt medbrottslingar!!!

Berit sa...

Det är skillnad på folk och folk

Anonym sa...

Hello.This article was extremely fascinating, especially because
I was searching for thoughts on this topic last week.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.