09 februari 2018

Inga homo-äktenskap i Bermuda


Det brittiska Bermuda har blivit det första territoriet som återkallar äktenskap mellan människor av samma kön. Det är mindre än ett år efter att sådana förhållanden legaliserades av den socialt konservativa öns högsta domstol.
Guvernör John Rankin skrev under lagen som tar bort rätten för människor av samma kön att ingå äktenskap.  Lagstiftningen tillåter att de lever tillsammans i ett partner-förhållande och ger dem samma  rättigheter som par av motsatta kön åtnjuter,  men sådana partnerskap kommer inte att bli juridiskt erkända som "äktenskap".

"Lagen är avsedd att uppnå en rättvis balans mellan två oförsonliga grupper i Bermuda, genom att återinföra att äktenskapet måste vara mellan en man och en kvinna,  samtidigt som man erkänner och skyddar rättigheterna för “samma könspar", sade guvernören i ett uttalande som publicerats på hans webbplats.
    Handlingen godkändes med stor marginal i december. En  folkomröstning 2016 fann att nästan 69 procent av Bermudians motsätter sig äktenskap mellan personer av samma kön.

2 Kommentarer:

Argus sa...

Som jag förstår det så får de alla rättigheter och skyldigheter förutom ordet äktenskap. Varför är då det ordet så viktigt?

Berit sa...

Det undrar jag också.
Gay-äktenskapsförespråkare hävdar att detta är en fråga om lika rättigheter. Men vad är det som ett gift heteropar kan "göra" som ett ogift homosexuellt par inte kan "göra"?
Enligt nuvarande lag kan de avge samma löften som gifta personer… de kan leva tillsammans ... vad är det som de inte kan göra som gifta människor kan ? Ingenting, så vitt jag förstår.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.