20 februari 2018

När ska räkningen betalas?

Simon Black, Sovereign Man ställer denna fråga.

 
  USA har inte bara lyckats samla på sig den största skulden någonsin i mänsklighetens historia -  25 trillioner dollar är en större skuld än alla andra nationers sammanlagt.
        Finansdepartementet räknar med att låna nästan 1 trillion dollar under det här räkenskapsåret.
Hur är det ens möjligt att den federala regeringen kan bränna 1 trillion dollar?
Allt är ju helt fantastiskt i USA, sägs det. Ekonomin är stark, arbetslösheten är låg, skatteintäkterna ligger på rekordnivåer.

        Det är inte heller så att man måste slåss på två fronter i två stora krig, rädda det finansiella systemet från en episk kris eller kämpa sig ur en allvarlig ekonomisk depression. Det är bara affärer som vanligt. Ingenting särskilt ovanligt.
Och ändå förlorar de fortfarande trillioner dollar. Det är ganska skrämmande när man tänker på det. Vad kommer att hända med USA: s federala underskott när det faktiskt blir en finansiell kris eller en allvarlig lågkonjunktur?

4 Kommentarer:

Tritonen sa...

Det påminner mig om Sveriges "urstarka" (statliga) ekonomi, som bortser från kommunernas och landstingens problem, när de successivt får ta kostnader och konsekvenserna av "öppna era hjärtan"-politiken. You ain't seen nothing yet!

Anonym sa...

Allt handlar om Petrodollarn och ett skitavtal USA satte sig i för flera tiotal år sedan innan de insåg att det fanns olja i stort sett hela världen. Ska försöka hitta länken där allt förklarades ganska klart.
Återkommer!

Anonym sa...

Här är den jag läste.
http://www.morpheusblogg.se/2017/07/10/petrodollarn/
Morpheus gillar jag verkligen. Känns seriös och utan känslosås. Bara rakt på så jag tror att han/hon ligger nära eller spot on sanningen.

Berit sa...

Håller med dig. Tack för en mycket bra artikel.

Jag gjorde ett litet försök till förklaring förra året.
http://everykindapeople.blogspot.com/2017/02/the-deep-state.html#comment-form

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.