25 februari 2018

Ordet “man” är förolämpande

Det är dags för en ny engelsk utgåva av ett lexikon för Moderna Ord.  Ordet “man” är så stötande att man bör avskaffa alla ord som innehåller stavelsen "man", bland annat “human” och “woman”.
Cathy Areu, utgivare av Catalina-tidningen, informerar oss som ännu inte riktigt fattar:
Hjälp mig med “Usch - och Fy-ord” på svenska: “manlig”, “manskap”, “manual”, “manisk”, “mantåg”(fast ingen vet väl längre vad det är)……

6 Kommentarer:

Argus sa...

Nu tyckte jag att hon tog det med glimten i ögat. Den bästa retoriken är trots allt att ta motståndarens argument och extrapolera dem i absurdum. En lite observation; Man made och synthetic är inte samma sak. Ett bord till exempel är tillverkat av en människa men inte syntetisk för det. En bordsskiva av plast är syntetisk genom att plast är framställt genom syntes.

Anonym sa...

Berit,
jag önskar de där människorna allt ont - på grund av all skada de åsamkar mänskligheten. Det är visserligen så att "de veta icke vad de göra", men de måste på något sätt få ta konsekvenserna av sin egen skadegörelse.
/SB

Anonym sa...

Någon annan BETALAR för grodorna som flödar ur kvinnans mun.
Det är Obamas verk.

Unknown sa...

Vi nærmer os den 1. marts, men der er jo stadig en måned til 1. april.

Berit sa...

Mars,mars måne, jag kan lura dig till Skåne (brukade vi ocksa säga)

Ann-Marie sa...

Jag är så totalt, komplett urless på dessa urblåsta bimbos som går på college/universitet som inte kan tänka själv utan rapar ur sig sörja som deras "professorer" matar dom med. Kan vi inte lägga ner sk!ten ett antal år och tvinga hela högen att ta ett riktigt jobb i t.ex. en fabrik eller på en bondgård så att vi får slut på allt detta trams!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.