22 februari 2018

På tal om “Rädda Våra Barn”


"NRA har bidragit med 4,2 miljoner dollar till de nuvarande medlemmarna av Congress sedan 1998. Men Planned Parenthood, nationens största #abort-försäljare,  som varje år får en halv miljard dollar av skattebetalarnas pengar,  spenderade 38 miljoner dollar vid valet 2016 " (DAILY CALLER )

Även om jag tror att dessa siffror är lite rundhänta (NRA har spenderat mer än det om man räknar alla medlemmar av Congress sedan 1998, inte bara de nuvarande) och Planned Parenthood har spenderat mer om man räknar alla organisationer och statliga kampanjer (och det tjänar pengar på att sälja  kroppsdelar från foster).

Men även de som står till vänster om Vänstern, som HuffPo,  säger  $ 30 miljoner under 2016- kampanjen  för att bekämpa Trump.
Slutresultatet, NRA spenderar en bråkdel på lobbyverksamhet jämfört med  PP  och har aldrig dödat någon. Men PP har dödat miljontals och lämnat brutna, skadade kvinnor efter sig och de tvättar våra skattepengar för att ge dem till Democrat-kampanjer.

Många människor på "Vänsterkanten” eller åtminstone den totalitära kanten av "Vänstern”,  förstår inte varför rätten av bära vapen är så viktig för så många amerikaner.  “ Varför kan någon vettig person vara emot vapenkontroll?


Det finns många anledningar, men rätten att jaga är inte en av dem. Vapen är heller inte lagliga så att folk kan skjuta lerduvor eller i första hand för att försvara sig mot inbrottstjuvar etc.
Vapen är lagliga i USA, eftersom Grundarna av denna republik visste att en beväpnad medborgare är det sista försvaret mot en tyrannisk regering.

Jag påstår inte att vi har en verklig tyranni (ännu) - men det finns en anledning till att rätten att bära vapen är förankrad i Constitution på samma sätt som yttrandefriheten.  Rätten att bära vapen är kärnan i vad detta land står för, eller åtminstone borde stå för.
USA är ett land av fria medborgare, inte undersåtar, och det är meningen att regeringen ska respektera det. Medborgare har rätt att bära vapen. Undersåtar har det inte.

Vi måste komma ihåg den större bilden medan vi tittar på det politiska spelet.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.