18 februari 2018

Schweiz förbjuder hummerkokning


Även Schweiz har sin tilldelning av Vänster-knäppisar.
En lag som träder i kraft den första mars förbjuder den vanliga matlagningsmetoden att stoppa ner en levande hummer i en stor kastrull med kokande vatten för att snabbt döda den. 
Den vanan förbjuds nu därför att vissa schweizare säger att det är grymt och att en hummer kan känna smärta.

Bland de bättre informerade, tvivlar tom. Knäppgökar på att hummer kan känna smärta. Trots att de har stora kroppar, har de hjärnor av samma storlek som en gräshoppa (jag menar hummern;  Vänster-knäppisars hjärnor kan vara mindre).

Men det handlar inte om humrar vars antal är försumbart i Schweiz som inte har några kuster.  Det handlar om att Vänstern måste påminna oss om att de skapar de flesta reglerna, och att de kan tvinga oss att följa även de dummaste påhitten.

Hummer måste också transporteras i havsvatten och inte på is.

De som bryter mot lagen riskerar 3 års fängelse. Övriga bestämmelser inkluderar:

     "Katter måste ha en daglig visuell kontakt med andra kattdjur, och hamstrar och marsvin måste hållas i par. Och den som spolar ner en guldfisk på toaletten bryter också mot lagen."

Det kommer också att vara olagligt att straffa en hund för att den skäller.  Men så vitt jag kan se är det fortfarande lagligt att träna hunden att inte kissa inne.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Mänsklig makthunger avslöjar sig i det mest bisarra åsikter och synpunkter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.