19 februari 2018

Trump vill ersätta matkuponger med riktig mat


Matkupong-programmet lämnar dörren öppen för bedrägerier och missbruk.
Det är också ett område där svågerpolitiken frodas.  Matkuponger är begränsade till vissa saker. Företag bearbetar politiker och beslutsfattare för att se till att deras produkter finns med på listan. I vissa fall har det inkluderat snabbmatrestauranger som Taco Bell och KFC.
   Varför inte eliminera mellanhänder och skicka mat istället för "pengar"? Plus, om folk få hälsosam mat kan det kanske minska fetma och diabetes, två sjukdomar som belastar vårt hälsosystem.

Vi har stora problem med matkupong-programmet, (under  Obama-åren uppmuntrade man även studenter att ansöka om kuponger som en del av deras måltidsplan. . Det är löjligt.)
Idén att den federala regeringen ska skicka mat direkt till de fattiga känns väldigt konstigt. Hur länge tror de att det dröjer innan det här programmet också manipuleras?

Men de stora livsmedelskedjorna flippar ur eftersom det underminerar deras inflytande över regeringen, vilket är en bra sak.

Enligt Agriculture Department kommer lådorna att ersätta ungefär hälften av det nuvarande programmets kontantförmåner.  All mat kommer att odlas på hemmamarknaden och innehålla matvaror som tål lagring,  som juice, pasta, konserverat kött och bönor. USDA uppskattar att det skulle spara 129 miljarder dollar under ett decennium, delvis drivet av regeringens unika möjlighet till upphandling.

"Det sänker kostnaden för oss eftersom vi kan köpa på grossistnivå, medan [mottagaren] måste köpa maten i detaljhandeln.  Det säkerställer också att de får näringsrik mat. Så vi är glada över det. "

Men förslaget mötte snabbt motstånd på många fronter - inklusive livsmedelsindustrin på 840 miljarder dollar, där matkuponger står för 7,5 procent av försäljningen.  Man uppskattar att Walmart ensam inhöstar mer än en femtedel av all handel som sker med matkuponger.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Utmärkt idé! Så blir det kanske slut på inköpen av hummer och annan lyxmat som sedan säljs till mindre nogräknade restauranger etc........

Anonym sa...

Det är säkert många som gärna vill se ett värde i $ på matpaketen!
I Sverige är det visst hemligstämplat enligt pensionärsorganisationer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.