12 februari 2018

Vinterolympiaden


Nord - och Sydkorea startade de olympiska spelen med ett gemensamt lag för att betona sämja.

USA: s Vice President Pence gjorde bort sig när han försökte, och misslyckades, med att hälla smolk i glädjebägaren för den sydkoreanska presidenten Moon och den väl representerade nordkoreanska delegationen.
Kim Yo Jong, nordkoreanska ledaren Kim Jong Uns artiga syster, gjorde ett utmärkt intryck.

Innan Pence kom till Sydkorea var han i Japan för att besöka den militaristiska premiärministern Abe, en person som är allmänt föraktad i Sydkorea. Abe föreslog omgående att man skulle starta nya USA-sydkoreanska övningar som skulle leda till fler kärn- och missiltester i norr.

Men Södern under president Moon vill - som Nord ha fred och inte ett krig som återigen skulle förstöra landet. Vid det här laget har Kim Yo Jong och den nordkoreanska “cheerleader-gruppen” fått fler sympatipoäng i Sydkorea än Pence och Abe combined.
Hur lång tid kommer det att ta för USA att besluta att ett ”regimbyte" är nödvändigt och att Moon måste bytas ut mot en mer tillmötesgående och krigs-villig person?

Jag är inte längre intresserad av olympiska spel. Det finns för många idrottsgrenar, för mycket fusk, för mycket pengar och för många politiker som är involverade i OS.
Det ryktas att det norska laget  har tagit med sig cirka 6000 doser astma medicin för sina idrottare. Det ryktet är sannolikt falskt, men det gör att man undrar.

Sådana droger undantas av dopings-kommittén om en läkare ordinerar att en idrottare behöver dem. Att sådana droger är prestationsförbättrande är då bara en "bieffekt".
Minst 15 amerikanska idrottare i OS i Rio tog sådan "medicin".
 Ryska idrottare, som aldrig använde sig av dessa undantag, var dock förbjudna eller begränsade för påstådd doping enligt ganska underliga grunder.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Det ryktas att det norska laget har tagit med sig cirka 6000 doser astma medicin för sina idrottare, er helt sant.Listene viser at 1800 doser Symbicort, 1200 doser Atrovent, 1200 doser Alvesco, 360 doser Ventoline og 1200 doser Airomir. Alle som har astma, har altså med egen medisin. les mer her: https://www.nrk.no/sport/olympiatoppen-har-sendt-over-6000-doser-astmamedisin-til-ol-1.13880280

Berit sa...

Det förvånar mig att man kan vara toppidrottsman och lida as astma....och så många tydligen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.