17 mars 2018

Fredag var städdag i Träsket


Attorney General Jeff Sessions avskedade FBIs fd. biträdande direktör Andrew McCabe,  24 timmar innan denne skulle gå i pension och få sina fulla pensionsförmåner.  Han fyller 50 år i morgon.

Sessions noterade att både Justice Department Inspector General Michael Horowitz och FBI:s disciplinkontor hade funnit "att McCabe hade gjort ett obehörigt avslöjande till nyhetsmedia och var inte ärlig och uppriktig om det - vid flera tillfällen".
Med andra ord, McCabe ljög under ed.

Horowitz fann att McCabe hade auktoriserat två FBI-tjänstemän att lämna information till en Wall Street Journal-reporter,  Devlin Barrett,  för en artikel och också om undersökningen av Clintons familjestiftelse. Barrett arbetar nu för Washington Post.

Rapporten sägs innehålla bevis på att Andrew McCabe, gett order till agenter för att ändra uppgifter i ett  “302" formulär efter en intervju.

Horowitz har också granskat hur McCabe hanterat rapporterna om informationen från Anthony Weiners bärbara dator,  sedan det framgått att han ville undvika att vidta åtgärder till efter 2016-valet.

"Jag har avbrutit Andrew McCabes anställning med omedelbar verkan," sade Sessions och att han baserade sitt beslut på dessa upptäckter.

Avskedet kommer troligtvis att innebära att McCabe förlorar en betydande del av sina pensionsförmåner och han kommer säkert att utmana det i domstol.

President Trump tweetade att McCabes avsked ”är en bra dag för FBI: s hårt arbetande män och kvinnor ... och demokrati", sedan ger han fd. FBI-direktören Comey en känga genom att kalla honom skenhelig och att Comeys "lögner och korruption på högsta nivå av FBI får McCabe" att framstå som en korgosse "

Hela den här Ryssland / Clinton / Comey / FBI / Mueller / Trump / Obama-skandalen har haft mer krokar och svängar än den sämsta skogsbilväg.  Det är underhållande men också väldigt tröttsamt.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige blir det nog svårt med städhjälp.
God bless Trump and the American citizens.

Argus sa...

Jag gillar och respekterar Jeff Sessions. Han arbetar långsiktigt och idogt för att skapa en bättre framtid för det amerikanska folket och han gör det på ett etiskt och moraliskt klanderfritt sätt. Han skulle naturligtvis kunna använda motståndarnas metoder men skulle då sänka sig till deras låga nivå. Jag hoppas bara att Trump inser detta.

Berit sa...

Andrew McCabe förklarade omedelbart efter uppsägningen att han är ett offer .
Han menade att han ständigt utpekats och att det skadat hans rykte. Tweets från president Trump har "förvärrat allt".

Men i sina försök att konstruera ett försvar för sig själv gör McCabe livet svårare för fd. FBI-direktören James Comey och Special Counsel Robert Mueller.

Ann-Marie sa...

Tyck inte synd om honom, han lär inte svälta ihjäl......
https://finapp.co.in/andrew-mccabe-net-worth/

Anonym sa...

Berit,
det värsta har nog inte ännu hänt för Andrew McCabe (fast han verkar tro det). Han skall hamna i fängelse för sina brott angående FISA-garantin och han sätt att försöka förhindra och obstruera valresultatet i det amerikanska valet. Det är oförlåtligt för en FBI-agent att vara poltiskt partisk och obstruera rättvisan.
/SB

Berit sa...

Det vanliga bland “makthavare” på högre nivå är att de har hållhake på varandra och ingen kan hålla i yxan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.