25 mars 2018

Trumps supporters är arga och besvikna


Trump förlorade en stor del av den grupp som har stöttat honom, när han underteckna budgeten som democrats älskar.  Det är mycket troligt nu att Dems återtar Huset vid mitt-terminsvalet och Trump kan säga By, By till sin mur.
Hans förbud mot transor i militären kommer inte att uppväga vad han just gjorde.

Trump tillbringade omkring 30 minuter i fredags och gjorde sitt bästa för att övertyga sin bas att han var "tvungen" att skriva under budgeten för att kunna finansiera militären.


Han beklagade lagstiftningen, och sade:“Jag kommer aldrig att underteckna någonting som detta igen,” varvid Ann Coulter - en hård kritiker av Trump när han inte håller sina vallöften, tweetade:  "Ja, för du kommer att bli åtalad ”
Hon skrev också: Grattis president Schumer!

Både Nancy Pelosi (D-CA) och senator Chuck Schumer (D-NY) kallade detta en “seger”
"Den framstående ledaren har lagt fram många av de prioriteringar som vi är väldigt stolta över i en budget som är en yard hög", sade Pelosi. 

Hon syftade på de 2232 sidor som medlemmarna av representanthuset hade mindre än 24 timmar på sig att läsa och förväntades rösta på, och som uppenbarligen ingen kunde läsa helt innan omröstningen hölls.
Senator Schumer sade också att democrats var mer framgångsrika i den här budgeten än vad de någonsin åstadkommit när Barack Obama var i White House.

Det här är den typ av förfarande som democrats kritiserades för tidigare, men nu är det republicans som gör det. Det var meningen att The Republikan Party skulle stå för en begränsad regering och det här är ytterligare ett exempel som visar hur illa det har blivit i Washington.

Rand Paul dokumenterade några av exemplen på det enorma slöseriet:

o $12m for Scholarships for Lebanon
o $20m for Middle East Partnership Initiative Scholarship Program
o $12m in military funding for Vietnam
o $3.5m in nutrition assistance to Laos
o $15m in Developmental assistance to China
o $10m for Women LEOs in Afghanistan
o $1m for the World Meteorological Organization
o $218m for Promoting Democracy Development in Europe
o $10m for disadvantaged Egyptian Students
o $1.371bn for Contributions to International Organizations
o $51m to promote International Family Planning and Reproductive Health
o $7m promoting International Conservation
o $10m for UN Environmental Programs
o $5m for Vietnam Education Foundation Grants
o $2.579m for Commission on Security and Co-operation in Europe
o $15m to USAID for promoting international higher education between universities
o $1m for the Cultural Antiquities Task Force
o $6.25m for the Ambassadors Fund for Cultural Preservation
o $20m for Countering Foreign State Propaganda
o $12m for Countering State Disinformation and Pressure

7 Kommentarer:

elina sa...

Här delar man ut pengar till genusproblem, feminism och även islamism. Med mera. Miljoner rullar till ingen nytta.

Berit sa...

Men de som är sjuka får vänta i månader på vård säger mina släktingar i Sverige

Anonym sa...

Elina,
tror du verkligen att Trump är så dum som utmålas här? Han kunde ha givit sig in i en olöslig strid om pengar till DACA eller pengar till en mur. Och här skulle det ha blivit remi - allt skulle stå stilla. Istället låter han Demokraterna önska en massa saker - och sedan går de med på att "äska" dessa pengar både till sig själva och till presidentens mur och hoppas att de skall kunna slösa bort alla pengarna till sina projekt och att det inte skall finnas några pengar över till en mur. Men presidenten har sista ordet både när det gäller att äska pengar och att fördela dem.
Han kommer att låta militären vara delaktig i att bygga muren eftersom det rör sig om ett "nationellt säkerhetsproblem" och sedan kommer han att hålla inne med pengar till aborter och annat slöseri. Han är i sin fulla rätt eftersom han har sista ordet.
Det var som någon sade till mig när jag en gång skulle föredrag på en internationell kongress. Har du väl fått en tid och en titel på föredraget, så kan du prata om vad du vill.
Om pengarna väl finns så kan presidenten använda dem såsom han anser att de bäst behövs.
/SB

Berit sa...

Så här fattar jag hur det (kanske)hänger ihop:

1. Congress anslår de pengar som ska spenderas. Presidenten spenderar de tilldelade pengarna.
2. När Congress tilldelar pengar, är det sedan deras jobb att övervaka de pengar som spenderas.
De spenderar inte pengarna och har inget att säga om HUR de används, så länge som det är lagligt. Det är deras jobb att övervaka och hålla uppsikt.

Presidenten tweetade:
“Because of the $700 & $716 Billion Dollars gotten to rebuild our Military, many jobs are created and our Military is again rich. Building a great Border Wall, with drugs (poison) and enemy combatants pouring into our Country, is all about National Defense. Build WALL through M!

Anonym sa...

Berit,
det är ungefär så som jag också uppfattat det.
Jag antar att det i detta äskande (the bill) också finns pengar för att bygga upp infrastrukturen, som under decennier har fått förfalla. Här måste i så fall gå åt massor av resurser, men är en vinst för framtiden.
Med detta perspektiv - militären, muren och infrastrukturen - så tror jag inte att det blir så mycket pengar att slösa bort på alla demokraternas projekt.
/SB

elina sa...

SB, jag har inte sagt att Trump är dum. Så...

Anonym sa...

elina,
nej, men du skrev att "Här delar man ut pengar till genusproblem, feminism och även islamism." Det skulle enligt min mening vara ganska så dumt. Men pengarna har ju inte ännu delats ut.

Du skrev också att "Miljoner rullar till ingen nytta". Det skulle också vara ganska dumt. Men pengar har inte ännu börjat rulla på det sätt som du beskriver - och kommer kanske inte att göra det heller.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.