11 mars 2018

Vi behöver riktiga karlar

Det är trendigt i dessa dagar att skylla alla våra problem på män - dödsskjutningar, sexuella övergrepp, krig.
Feminister påstår att allt detta kan spåras till vad de kallar "giftig maskulinitet" - den smittsamma sjukdom av manlighet som vi har tillåtit i samhället alltför länge. Eftersom en man nästan alltid är ansvarig för dödsskjutningarna måste de vara roten till det onda.

I sin strävan att utrota detta manliga gift, föreslår Hollywood - vår moraliska ledstjärna - att vi “kastrerar” män. Att vi fördömer allt som traditionellt anses som maskulint. Det kommer säkert att hjälpa! 

Här är The Hollywood Reporter, som ett exempel:


Skämt eller inte, det underliggande meddelandet från underhållningsindustrin är tydligt: manlighet är kärnan till  våra problem. Om vi hade mindre av det skulle världen vara en bättre plats. Ta en titt på några av de senaste rubrikerna:OK. Män är hemska, det är tydligt.  Och om män var lite mindre maskulina - svagare, mer feminina, mildare - skulle vi inte ha så många problem. Att detta motsägs av faktiska data saknar betydelse.

Vad dessa feminister inte vill se är att det är bristen på maskulinitet som är problemet. Det är inte manlig styrka som ligger till grund för våra problem, det är manlig svaghet.

Riktiga karlar - det slag som vårt samhälle behöver - våldtar inte kvinnor. De trakasserar inte sina kvinnliga anställda.  Modiga män mobbar inte sina kamrater. Män som har självförtroende skjuter inte i skolor. De skadar inte andra för att bevisa sin manlighet - det är de svaga som gör det.

Det är därför som 26 av de 27 senaste mass-skyttarna var faderlösa. Det är därför som pojkar som växer upp utan pappa begår dubbelt så många brott som de som växer upp i ett riktigt hem.  Det är därför som både pojkar och flickor, som har ett dåligt förhållande till sin far,  är mer benägna att bli deprimerade.  Det är därför som 71% av de som lämnar skolan i förtid är faderlösa.
Det är inte för att de har för mycket manlig styrka i sina liv, utan för att de inte hade tillräckligt.

Om manligheten verkligen var giftigt, skulle inte pojkar och flickor som växer upp utan pappor vara lyckligare och gladare?  Om det är bättre att männen är mer som kvinnor, skulle inte barnen vara nöjda med bara en mamma ?

Allt detta borde vara en ganska bra indikation på att det inte är svagare män vi behöver, utan starkare.
Om familjen försvagas på grund av brist på en stark manlig förebild,  följer det inte att samhället också försämras om vi inte har starka, rekorderliga karlar ?

Summan av kardemumman är: Vi behöver bra män. Vi behöver starka pappor. Vi behöver lojala bröder och vänner.  Vi behöver att de bry sig, är ärliga, självuppoffrande, beskyddande och  närvarande. 
 Vi behöver dem, och vi kvinnor måste uppmuntra det och bekräfta deras existens.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant!

Jag kan bidraga med ytterligare ett bra argument.

Den amerikanske radioprataren Tommy Sotomayor, som växte upp med sin mor, säger också i en intervju med Dave Rubin att om man bara har en förälder så får man också bara en "diktator". Det vill säga: man får bara en åsikt och en röst från en förälder, i stället för att få input från två olika föräldrar.

Lyssna från cirka 8:30:

https://www.youtube.com/watch?v=KE-urLVdI-8

Argus sa...

När jag läste detta kändes det som om någon läst mina tankar ock skrivit ner dem.

Berit sa...

Tack för det omdömet

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.