21 mars 2018

World Bank hotar: "Klimatförändringar kan skapa 143 miljoner migranter"


President Trumps nya statssekreteraren Mike Pompeo är ingen älskare av klimatavtalet i Paris. Fördraget som hävdar att det kommer att bromsa den global uppvärmningen genom att minska världens koldioxidutsläpp.
Politiker från de flesta av världens nationer undertecknade avtalet och president Obama sade "vi kan se detta som det ögonblick när vi äntligen bestämde oss för att rädda vår planet."

Det är ytterst tveksamt och Trump är klok nog att inte gå på det. Han kallade det en "massiv omfördelning till andra länder av USAs rikedom ".

Tyvärr ändrar sig Trump ganska ofta, så därför är det bra att Mike Pompeo motsätter sig Paris-affären.  Pompeo är mer benägen än sin föregångare Tillerson att se till att Trump stå fast vid sitt ord. 

Oren Cass från Manhattan Institute är en av de få personen som faktiskt läst Parisavtalet.
Han påstår att det bara är bedrägeri,  för även om växthusgaser verkligen är ett stort hot, skulle detta avtal inte göra mycket åt det.
(Video här)

Media meddelade att Kina och Indien har lovat stort men i själva verket säger Cass, “de lovade att göra exakt vad de redan tänkt göra,  eller ännu mindre.
Kina säger till exempel: "Vi lovar att nå topputsläpp ca 2030."
USA: s regering hade redan gjort en studie för att beräkna när de kinesiska utsläppen skulle nå sin topp och deras gissning var omkring 2030.
Med andra ord, Kina lovade att gör vad som ändå skulle hända.

Indien gör ingenting alls. De lovade bara att bli effektivare. Men de föreslog att bli effektivare i långsammare takt än de redan är.  Så deras löfte var att sakta ner.

Obama lovade att minska utsläppen i USA med 26 procent. Om det någonsin händer skulle det krossa Amerikas ekonomi.
Trump gjorde rätt när han drog oss ur Paris-överenskommelsen. Han blev utskälld av politiker runt om i världen,  så det är bra att Pompeo är där för att påminna honom.

  Via CNN får vi veta att World Bank rapporterar att på grund av “Klimatförändring” kommer miljontals människor från fattiga områden att omplaceras under de närmaste tiotals åren.

Rapporten, "Groundswell - Preparing for Internal Climate Migration", säger att mer än 143 miljoner människor i Sydasien, Afrika söder om Sahara och Latinamerika riskerar att drabbas av effekterna  av klimatförändringars "långsamma" förändringar.

Torka, uteblivna skördar och stigande hav kan tvinga miljoner att flytta till andra platser inom sina länder och till områden som är potentiellt oförberedda för en tillströmning av fler människor. 

Rapporten säger också att denna typ av migration kommer att öka fram till 2050,  då det kommer att ”accelererar om man inte gör betydande nedskärningar i växthusgasutsläpp och vidtar kraftiga utvecklingsåtgärder".

Antalet omfattar 86 miljoner potentiella migranter från Afrika söder om Sahara, 40 miljoner från Sydasien och ytterligare 17 miljoner från Latinamerika - tre regioner som utgör 55% av utvecklingsvärldens befolkning.

"Varje dag blir klimatförändringarna ett mer akut ekonomiskt, socialt och existentiellt hot mot länder och deras folk", skrev VD Kristalina Georgieva i introduktionen till rapporten.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det finns inga gränser för klimatskojarnas skrämselpropaganda.
Richard Dawkins Suggests Eating Human Flesh to Overcome Cannibalism ‘Taboo’

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.