22 april 2018

Allt vi behöver veta om Earth Day


Den 22 april är den hänsynslöse ryska kommunistledaren Vladimir Lenins födelsedag. Det är ingen slump att Ira Einhorn valde den dagen som Earth Day. 
Einhorn var en vänsteraktivist som hejade på Viet Cong på 1960-talet och hoppades på ett USA-nederlag. Senare såg han möjligheterna att sprida kollektivismen under täckmantel av ett miljö-jippo och 1970 var han värd för de allra första Earth Day-aktiviteterna och hävdade senare att han var en grundare.
Einhorn dömdes till livstids fängelse för mordet av en flickvän som “försvann” 1977 och som senare hittades "komposterad" i hans garderob.

Från Washington Examiner:

Valolja gav belysning så att man kunde läsa genombrottsromanen om kapten Nemo i en Världsomsegling under havet år 1870.
Det var också året för grundandet av Standard Oil. Resultatet av det grundandet är att vi inte jagade valarna tills de utrotades, utan  använde i stället fotogen för att lysa upp den senare delen av 1800-talet, och övergick sedan till el.

Det är egentligen inte en överdrift att påstå att John D. Rockefeller räddade valarna genom att göra oljeprodukter så mycket billigare än valolja .  Och det är egentligen allt vi behöver veta för att förstå Earth Day och vad vi ska göra.

Vi måste vara kapitalistiska och ha en fri marknad för att “rädda planeten”, med det är inte vad aktivisterna säger.
Fattiga människor - de verkligt fattiga - skiter i miljön.  Skogar brinner ner, floder fylls med avlopp, djur jagas till utrotning eftersom alla är upptagna med att hitta middag för dagen - eller undvika att bli något annans middag. Rikare människor bryr mer om att bevara naturen - delvis bara för att  veta att den finns där- delvis för att rikare människor planerar inför framtiden.

Så vi måste se till att världens fattiga så snart som möjligt får det bättre så att de har tid och råd att bry sig om allt det som är bra för miljön.

Den första Earth Day förutspådde död, förstörelse och sjukdom och här är en lista av några av de förutsägelser som gjordes då och under resten av 70-talet.


1 Kommentarer:

Argus sa...

Det absolut största miljöproblemet är befolkningsexplosionen. I Sverige gick vi från dussinet barn till kärnfamilj på en till två generationen. Kina har gjort samma resa tack vare billig energi. Larn Bern tycker att vi borde utnyttja kärnbränslet som bara är utnyttjat till 10% istället för att gräva ner det och riskera framtida generationer. Detta skulle frigöra billig olja och kol för underutvecklade länder och hjälpa dessa att utvecklas till denna sida av upplysningstiden. Om inte dessa länder utvecklas riskeras hela världens upplysta framtid. Det andra alternativet är inget civiliserade människor gör och dessutom finns internationella lagar mot det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.