09 april 2018

Dags att skaka om Kalifornien igen


 Fox News rapporterade från The New Yorker att snart, mycket snart kommer den “Stora Omskakningen” att drabba Kalifornien och man syftar inte på ekonomisk kollaps.

Forskare som studerar detta påstår att en massiv jordbävning har regelbundet drabbat regionen vart 240 år under de senaste 10 000 åren och varje gång orsakat katastrofala omvälvningar.  Ett sådant enormt skalv, som hotar hela nordvästra Stillahavsområdet, är nu cirka 75 år försenat.

Trycket fortsätter att byggas upp och det betyder att det är säkert att ett mega-skalv kommer att drabba regionen. Det är inte en fråga "om" utan "när".

Om det följer det etablerade mönstret kommer denna jordbävning att vara absolut enorm - någonstans mellan 8,7 och 9,2 på Richter-skalan - och på grund av att detta är ett kustområde kommer den att utlösa en destruktiv 100ft hög tsunami som kan orsaka kaos så långt bort som Japan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.