21 april 2018

Democrats satsar allt


Enligt ett dokument från Washington Free Beacon, kommer Democratic Party att inkludera “Reparations” som en viktig del i sitt program för 2022.  “Reparations” innebär att svarta personer i USA ska få pengar därför att deras förfäder var slavar. 
Om man inte kan vinna tillräckligt många röster för att försäkra sig om en seger, kan man ju försöka köpa dem.

“Reparations” är inte den enda stora gratispresenten som Dems. har planerat.
Demokratialliansen, som består av rika organisationer som Planned Parenthood,  Action Fund, Center for Popular Democracy och George Soros,  vill också ge Medicare till alla amerikanska invånare och fri högre utbildning, vilket avslöjades under den senaste konferens med titeln "Way to Win: 2022 Victory Party."

"Det är 2022 och vi firar politiska segrar över hela landet: Medicare for Alla och Free College, och nästa punkt på agendan är Reparations".

Jag instämmer att slaveri var en hemsk företeelse och en kränkning av grundläggande mänskliga rättigheter.  Den diskriminering som följde emancipation var också skamlig.
Jag håller också med om att slavägare och slavhandlare bör betala skadestånd till dem som var slavar. Problemet är givetvis att alla slavar, slavägare och slavhandlare är döda. Så att straffa förövarna och kompensera offren är bortom vår förmåga.

Men att straffa gärningsmän och kompensera offer är inte vad förespråkarna vill. 
De vill att regeringen ska kompensera dagens svarta för det som våra förfäder orsakade.  Men det finns ytterligare ett problem - regeringen har inga egna resurser. Det enda sättet för regeringen att ge bort pengar är att konfiskera dem från någon annan amerikan.
Vilken moralisk princip motiverar att man straffar dagens vita för att kompensera dagens svarta för vad en vit gjorde mot en svart för länge sedan? Och hur mycket “svart” ska man vara? Är Obama berättigad fast hans mamma var vit?

En stor andel, om inte de flesta, av dagens amerikaner - vare sig de är från Europa, Asien, Latinamerika eller Afrika har inte ens varit amerikanska medborgare i tre eller fyra generationer. Deras förfäder kom hit långt efter att slaveri upphörde.  Är det rättvist att de beskattas för att kompensera svarta för slaveri?
Till exempel: 1956 flydde tusentals ungare från Sovjetunionens brutalitet för att bosätta sig i USA. Varför är ungarna skyldiga att betala?

Ett faktum som man helst vill glömma är att svarta ägde slavar av samma anledning som vita - att arbeta på gårdar eller plantager.  Är efterkommande till dessa svarta slavägare berättigade till ersättning?

Ett annat ignorerat faktum om slaveriets tragiska historia, är att slaveri har varit vanligt förekommande över hela världen i tusentals år. Det blev inte en moralisk fråga förrän på 1700-talet.

Pratet om “Reparation” har väckts till liv igen för att skapa motsättningar och för att få Dems. att framstå som att de bryr sig. Allt de fiskar efter är röster. 

1 Kommentarer:

Argus sa...

Jag säger som Pettersson med bloggen, är de kloka så är det måttligt. Det republikanska partiet bildades av motståndare till slaveriet (och det demokratiska partiet). Deras första president, Abraham Lincoln, var den person som befriade slavarna. Många nordstatare dog för att slavarna skulle bli fria. Kommer deras anhöriga att också kompenseras. Det har trots allt ett högre värde att dö för en sak än att leva ofri.

När man ser på vad politiken har inneburit för icke-européer så har dessa haft en helt annan utveckling under Trump än under Obama. Arbetslösheten sjunker och likaså de som lever på allmosor (Food Stamps). Genom att hålla nere invandringen får också de sämre bemedlade större chans att hitta jobb då de slipper konkurrens av svarta jobb.

Skulle jag vara Trump skulle jag inte bygga muren, jag skulle istället riva ner den mellan San Diego och Tijuana. Jag har en känsla av att demokraterna i Kalifornien snabbt ändrade inställning.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.