19 april 2018

Enkel resa- ingen retur

Allison McIntyre, som övervakar NASAs Space Vehicle Mockup Facility i Houston, hemmabasen för astronautträning, sade att det bara är rättvist att en kvinna tar de första stegen på Mars. Tolv människor har satt sin fot på en planet utanför jorden.  Alla var män som landade på månen under slutet av 1960-talet och början av 1970-talet som en del av rymdprogrammet Apollo.

     NASA: s första kvinnliga astronaut som flög i rymdfärjan Sally Ride måste gång på gång förklara att hon inte skulle behöva 100 tamponger under en vecka i rymden 1983.
McIntyre säger, "Vi har kvinnliga astronauter, men vi har inte skickat en kvinna till månen ännu, och jag tycker  att den första människan på Mars borde vara en kvinna. "

Absolut! Jag håller fullständigt med McIntyre. Det är verkligen på tiden!
Så i solidaritet med mina systrar i kampen mot patriarkatet har jag  ett par idéer om vilka som borde vara de första kvinnorna på Mars. Faktum är att jag kan komma på många fler men jag lämnar det öppet för förslag.

Mina kandidater är Hillary Clinton och Maxine Waters.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.