23 april 2018

Man eller kvinna?


Millennials,  människor födda mellan tidigt 1980-tal och tidigt 2000-tal, också kallad ”Generation Y” är nog den mest androgyna generation vi någonsin haft.

Det finns gott om flickor med kort hår och inget smink, klädda i jeans och t-shirts och massor av grabbar med veka röster och håret uppsatt i en sk. “man bun”. 

En eller annan vore väl inte så konstigt men när det verkar vara en majoritet kan man ju undra varför. Och hur kommer nästa generations barn att se ut? 

Är detta resultatet av HBTQ-rörelsen under de senaste tio åren?  Känner man sig intressant om man låtsas att man inte vet vad man är,  eller kanske är “tvåkönad” och folk ska gissa - eller är det olämpligt i dag att uttryckligen visa vilket kön man tillhör?

Det finns säkert en önskan bland unga amerikaner att "sticka ut" på något sätt.  Det påminner om ironin från det gamla 60- och 70-talet,  när man hävdade sin individualitet genom att klä sig och agera som alla andra i åldersgruppen.

Alltsedan andra världskriget har det uppväxande släktet strävat efter att skilja sig från sina föräldrars generation. De försöker också chocka sina föräldrar "tillräckligt mycket” - det vill säga tillräckligt för att pappa ska muttra och mamma vrida sina händer -  men inte så mycket att de håller inne veckopengen.

Det har blivit allt svårare att uppröra oss äldre.  Vi har redan lärt oss att uthärda homosexualitet, bisexualitet,  tillfälligt drogmissbruk,  och “kroppsförbättringar” alltifrån tatueringar till inplantering av horn och könsorgan.

Vad finns kvar?

3 Kommentarer:

elina sa...

Läser i svenska tidningar att Hillary skall försöka igen. Demokraterna skall inte glömma henne. Det var dagens humor.

Berit sa...

Hennes senaste ursäkt är att hon förlorade valet därför att hon är kvinna. Hon kanske har planer på att ändra det till nästa gång.

elina sa...

Ja, Berit. Man får ju välja vad man är eller...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.