08 april 2018

Vad får de lära sig i skolan egentligen?


En tredjedel av “millennials” vet inte att jorden är rund.
YouGov, en brittiska marknadsundersökare, frågade  8.215 vuxna i USA  om de någonsin trott på “flat Earth- movement “ att jorden är platt .  Endast 66 procent av de unga “millennials” svarade att de "alltid trott att jorden är rund." ...
     Ytterligare nio procent av unga vuxna sade att de trodde att planeten var sfärisk men tvivlade på det och 16 procent var inte säkra på vilken form planeten har.

Men vi ska vara glada över att de vet hur man ska återvinna glasflaskor och att ekonomisk frihet gör det för varmt för den heliga isbjörnen och att Amerika är rasistiskt.

Det är uppenbart att ju yngre de är, desto mer sannolikt är att de är omedvetna om att världen är rund.  94% av  de som är 55 år och äldre vet det, men sedan minskar antalet stadigt ju yngre man är.
Det visar verkligen hur skolsystemet och media fördummar samhället. 

Det är ännu mer osannolikt att Generation Tide Pod vet att jorden är en sfär. 
Men de är de oupplysta barnen som - när de inte är upptagna med att dra upp kondomer i näsan  - presenteras av media som visdomens källa,  som vet bättre än landets grundare vilka rättigheter som bör skyddas och respekteras.


2 Kommentarer:

River sa...

Hjernedød overskrift. Det er da ikke i skolerne at man lære om flad jord. Derimod lærer man om den hellige isbjørn. Godt udtryk iøvrigt.
Som 60+ er jeg blevet overbevist om at der er noget galt med vores syn på universet. Det er et omfattende emne, så du vælger bare et område. Tag feks fat på Morley, Michelson og Sagnacs beviser på at jorden er stationær.

Berit sa...

Om du vill diskutera Michelson, Morley, får du allt göra det med någon som inte är så hjärndöd som jag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.