15 april 2018

Vem ska vi tro på?


Det är en väldigt stor skillnad mellan det ryska försvarsdepartementets rapport om anfallet och Pentagons beskrivningen av anfallet mot Syrien. Enligt Pentagon var det bara tre platser som bombades.

   "Det kombinerade militära anfallet riktades mot tre distinkta syriska kemiska vapenförråd …     Sammanfattningsvis sände vi 105 missiler mot tre mål i en kraftfull demonstration av allierad enhet. "

Det verkar underligt att skicka 35 kryssningsmissiler mot var och en av de 3 mål som inte ens försvarades -  som det nu förstörda forskningscentret Barzeh -  som bara var en tvåvåningsbyggnad som blivit förklarad fri från kemiska vapen och vapenforskning av OPCW.
Varför skulle USA: s militär använda ett så stort antal precisionsvapen mot endast tre mål? Det är extremt ovanligt och svårförståeligt..

Ryssarna, liksom andra källor på marken, rapporterar i detalj om många fler mål:

 Fyra missiler riktade sig mot Damaskus internationella flygplats Al-Dumayr - alla missiler sköts net.     18 missiler sköts mot Blai- flygplatsen; alla missiler sköts ner.  
 12 missiler riktade sig mot Shayrats flygbas, alla missiler sköts ner. Flygplatsen påverkades inte av anfallet.  
 Fem av nio missiler mot den övergivna Mazzeh-flygplatsen sköt ner .
  Tretton av sexton missiler, avskedad för Homs flygfält sköts ner. Ingen allvarlig förstörelse.
   Totalt 30 missiler sköts mot anläggningar nära Barzah och Jaramana. Sju av dem sköts ner.

 Minst sex flygplatser var attackerade enligt den ryska rapporten. Pentagon rapporterar inga anfall mot syriska flygplatser men hävdar att de avfyrade ett alltför högt antal kryssningsmissiler för var och en av de tre angivna målen.

Det syriska SOHR rapporterar om åtta mål och säger att minst 65 kryssningsmissiler förstördes av det syriska flygförsvaret. Ryssarna säger att 71 sköts ner medan Pentagon säger att ingen av dess kryssningsmissiler stoppades.
 Minst tre andra källor bekräftar den ryska versionen av händelserna. Pentagon ljuger. Anfallet var ett amerikanskt försök att inaktivera det syriska flygvapnet genom att förstöra deras flygplatser.
Det misslyckades och Pentagon döljer misslyckandet. Kommer amerikanska media att rapportera om det?

Trump säger: “Uppdraget slutfört”

3 Kommentarer:

Fridholm sa...

Mycket nonsens här nu.
Ingen har NÅGONSIN lyckats skjuta ner en amerikansk kryssningsmissil (tomahawk), trots att över 1000 används av USA i fler än 10 konflikter de sista 25 åren.
Någon bild som påstod sig visa en nerskjuten amerikansk kryssningsmissil visade sig vara en rysk S-A missil.

OM nu ryssland/syrien skulle gjort den militärhistoriska att inte bara skjutit ner en kryssningsmissil, utan 71 st(!!!), skulle det vara enkelt för dem att bevisa detta med en enkel bild.

Fridholm sa...

PS. jag tycker att det var fel att anfalla.

Berit sa...

Allt vi har att gå efter är uppgifter från regeringar. Vad vi vet är att regeringar ljuger rutinmässigt, inte bara USAs. Vi kanske ska se detta som en övning.
Lyssnade till en intressant intervju med Vanessa Beeley som är på plats i Damascus

http://www.wallstreetwindow.com/2018/04/ground-syria-special-guest-vanessa-beeley-ron-paul-institute-04-17-2018/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.