30 maj 2018

Låna pengar och håll Europa öppet


Vänstermiljardären George Soros anser att Europeiska Unionen ska hantera kontinentens flyktingkris genom att upprätthålla en öppen gränspolitik och öka EU: s skuld

“EU bör skuldsätta sig för att bidra till att förbättra ekonomiska förhållanden i Afrika, som en del av sitt svar på den pågående flyktingkrisen”, hävdade Soros i ett tal inför European Council on Foreign Relations på tisdagen.

Soros gjorde reklam för tanken på "en EU-ledd Marshallplan för Afrika" "som kommer att kräva minst 30 miljarder euro (35,4 miljarder dollar) årligen under ett antal år,  för att hjälpa till att hantera flyktingkrisen.
På grund av "bristande ekonomiska resurser” kan EU-länder bara bidra med en liten del av detta belopp. Så var ska pengarna komma ifrån? "

"Det är viktigt att inse att flyktingkrisen är ett europeiskt problem som kräver en europeisk lösning. EU har hög kreditvärdighet, och dess upplåningskapacitet är i stort sett outnyttjad," förklarade Soros. "När ska den kapaciteten användas om inte i en existerande kris?"

mer från Daily Caller

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Den där dåren kommer att skrivas in i världshistorien vid sidan av Hitler, Stalin m. fl.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.