20 maj 2018

Måla in sig i ett hörn

Vi har tagit paus i Little Rock, Arkansas över helgen i väntan på att få bromsarna justerade. Husvagnen vill inte samarbeta med bilen.


Ser fram emot att resa vidare för att se det senaste tramsiga projektet i Kalifornien: Los Angeles målar gatorna vita för att bekämpa klimatförändringen.

Den gråvita beläggning som kallas CoolSeal sprutas över gatan.  Ämnet, tillverkat av ett företag som heter GuardTop, sprids sedan ut av vägarbetarna.

Mörk asfalt absorberar mellan 80 och 95 procent av solvärmen, vilket i sin tur värmer upp gatorna och omgivningen. Detta försvåras av ett fenomen som kallas "urban heat island effect", vilket kan höja den genomsnittliga lufttemperaturen i en stad med 22 grader Fahrenheit, enligt EPA.

Kan ämnet stå emot missfärgning från svarta däck och föroreningar? Naturligtvis inte.
Hela detta jippo kostar enormt mycket och underhållet kommer att kräva ännu mer pengar. Men det är inte det enda problemet.


Soliga vita gator  kommer att ha samma verkan som “snöblindhet” och LA-borna kan se fram emot många fler trafikolyckor.

Men Vänstens bryr sig inte om indirekta skador. 
 I vanlig ordning skapar man problem genom att implementera dumma lösningar till icke-existerande problem.  Den så kallade "globala uppvärmning" förstärks eftersom att värme kommer att reflekteras uppåt istället för att absorberas av gatan.

Men de kommer inte att erkänna idiotin.  Det enda sättet att få dem att ändra uppfattning om detta projekt är att hävda att det är rasistiskt att måla gatorna vita.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.