06 maj 2018

Riktiga karlar?


En gång i tiden skulle en man vara stark, tålmodig och kapabel att skjuta en älg.
Hår på bröstet var ett obestridligt bevis på att han klarat puberteten och var tuff nog att stå på egna ben.  Att vara en man var att vara äventyrlig, självsäker och motiverad .

Men nu har tiderna förändrats. I en värld som nu styrs av känslor, har definitionen av "en riktig karl” på något sätt förändrats för att innebära "en kvinna som kan producera sperma".

Den typ av man som jag en gång i tiden växte upp med har långsamt givit vika för en ny, oklanderligt preparerad individ besatt av märkeskläder, dyra smycken och pedikyr.

En gång i tiden var män riktiga karlar. De kläddes sig med stil, de hade en viss hederskod som betydde att de behandlade varandra och de äldre med respekt och också kvinnor.

Tyvärr var det något i det förflutna. Vad vi har nu är jag inte riktigt säker på.

4 Kommentarer:

Argus sa...

Marxism. Det har vi idag. Kulturmarxism om vi ska vara noga. "Tyska" kommunister försökte följa Sovjets exempel vid första världskrigets slut. I Europa var bortemot 50 miljoner män från arbetarklassen beväpnade och behövde bara uppmuntran och ledning så skulle hela Europa bli kommunistiskt. Trodde man. Problemet för kommunisterna vara bara att i Europa utanför kejsardömet Ryssland fanns det inga livegna och tack vare den industriella revolutionen levde arbetare och kapital i symbios. Ett väldigt ojämlikt förhållande, men dock.

En följd av misslyckandet blev att både Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht togs av daga. De återstående av samma skrot och korn som dessa och Karl Marx insåg då att deras [utopiska] samhälle aldrig skulle gå att genomföra genom revolution och kom fram till en modell som är känd som kulturmarxismen som förstör samhället genom att erodera dess grundpelare. Inkubatorn blev känt under namnet "Frankfurtskolan”.

Det finns de som hävdar att Hitler inte bara blev nazist på grund av dessa upprorsförsök utan även kom arr hata ett helt folk på grund av Marx, Luxemburg och Liebknecht. Hur som helst så tog Frankfurtskolan det säkra före det osäkra och drog först till Genève och sedan till New York där Columbia University tog emot dem. Förutom att de bidrog till att nazisterna kommtill makten som medförde att andra världskriget bröt ut och att halva Europa var förslavade i fyrtio-talet år så blev följden den största barnkullen dittills.

Det var dessa lättpåverkade ungdomar som utgjorde grunden för 68-vänstern och allt dess ränksmide. Detta kommer naturligtvis inte att hålla då det finns inget kommunistiskt land som överlever i längden. Sovjetunionen imploderade och samtliga satellitstater slängde Marx, Lenin och Stalin överbord. Kina höll på att implodera efter Mao då Deng Xiaoping införde kapitalismen att ersätta planekonomin som ekonomiskt system. Nu finns det tendenser att det rätar upp sig med alla dessa konservativa och nationalistiska strömningar som genomsyrar västvärlden. Det enda och stora hindret är centralbyråkratin som vuxit sig stark sedan 1968. Det är därför befriande att USA nu leds av en "doer" och inte av en medlem av "The Deep State". Om bara väljarna kan byta ut demokrater maskerade till republikaner så att han kan få det stöd av kongressen han behöver.

Anonym sa...

Kanske är vi många män som borde lyssna till Jordan Peterson?
https://www.youtube.com/watch?v=8AA5wcfmOnA

Berit sa...

Jordan Peterson är "right on"

Anonym sa...

Tough times produce strong men
Strong men produce good times
Good times produce weak men
Weak men produce tough times

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.