31 maj 2018

Rosanne Barrs hat-brott

Hon tweeted och tog sedan bort en text som hänvisade till Obama-hjälpredan Valerie Jarrett, en person av politiskt föredragen pigmentering, fast ganska ljushylt och som föddes i Iran:

Hon skrev: “muslim brotherhood & planet of the apes had a baby=vj”

Naturligtvis inställdes hennes populära show omedelbart och hennes karriär är över.

En gång i tiden kom hon undan med att offentligt förlöjliga nationalsången, men i det här landet kan man inte kläcka ur sig dumma skämt om människor som har privilegiet att kalla sig förtryckta.

Roseanne Barr är inte den första underhållare som skämtat om likheter mellan en politisk figur och apor.

Här är en video där Bill Maher jämför Donald J. Trump med en orangutang.   Med en delad ruta som visar Donald Trump på ena sidan och en apa på andra sidan, säger Maher till sin publik "Donald Trump måste genast underkasta sig ett DNA-test för att avgöra om han faktiskt är ett kärleksbarn mellan en kvinna och en orangutang från Brooklyn Zoo. 
Visst, Donald, jag säger inte att din mamma hade sex med en orangutang på 1940-talet. Jag vet inte om det är sant. Jag hoppas att det inte är sant. Men ditt ansikte, din kroppsbyggnad, din intelligensnivå och självklart ditt hår, gör att det amerikanska folket behöver ett verkligt bevis på att din mamma inte spenderade de flesta av sina nätter 1945 - med kroppen täckt i bananolja - i en apbur och juckade en orange apa.


I jämförelse med Mahers otroliga smaklöshet var Barrs korta tweet - som hon snabbt tog bort och bad om ursäkt för - nästan civil.  Men Bill Maher kallades inte samhällets fiende # 1, och hans show inställdes inte.

Vänstern jämförde ofta George W. Bush  med en apa.  Det ansågs som normal politisk konversation.

Skillnaden ligger i att Valerie Jarretts har afrikanska anor. Det är nästan som om den upprörda Vänstern privat tycker att svarta liknar apor.  Det kan vara anledningen till att sådana jämförelser är det värsta tankebrotten,  men att jämföra vita män med apor tas inte på allvar.
Politisk korrekthet betyder vanligtvis att man belönas för att ljuga och straffas för att säga sanningen.1 Kommentarer:

Anonym sa...

Hyckleriet har förhoppningsvis ett pris!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.