13 maj 2018

Sadiq Khan ska rädda London


I en stad belägrad av syra-attacker, mord och knivattacker, har en man, Londons borgmästare,  lösningen som räddar alla.

Förbjud mot annonser om skräpmat på alla allmänna transportfordon i staden.

I ett försök att ta itu med den "tickande bomben” av tjocka barn kommer annonser för "ohälsosam mat och dryck" att förbjudas om förslaget godkänns. Förbjudna annonser blir sådana som gör reklam för mat och dryck som innehåller mycket fett, salt eller socker.
Men företag kommer att få göra reklam för "hälsosammare produkter inom sitt sortiment, till exempel sallader och vatten på flaska". Det betyder att McDonalds inte får marknadsföra en Big Mac längre men de får göra reklam för sin fantastiskt populära salladsmeny . (Dessa sallader innehåller mer fett än en stor Mac)

Khan har blivit allvarligt kritiserad för initiativet.  Piers Morgan fördömde borgmästaren för att han var "för rädd för att svara på några svåra frågor" när det gäller knivbrotts-epidemin i London. 


Piers tweeted också att Londonborna skulle vara försiktiga så att de inte blir knivhuggna av en cheeseburger.
 Khan har tidigare sagt att han “inte har gjort något fel" när det gäller uppgången i brottslighet under hans ledarskap.
Man kan också hävda att han inte har gjort någonting rätt.

I rättvisans namn bör Khan få en poäng. Kanske är förbudet mot skräpmat avsett att hjälpa Londonborna att fly snabbare från potentiella knivhuggare, om de går ner i vikt.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.