15 maj 2018

Soros och hans pengar lämnar Ungern


Miljardären George Soros har drivit en fond i Ungern men säger att han stänger den verksamheten nu och  flyttar den till Tyskland pga. den”repressiva politik” som förs i Viktor Orbans regering.

"Mot bakgrund av en alltmer repressiv politisk och juridisk miljö i Ungern flyttar Open Society Foundations (OSF) sina Budapest-baserade internationella operationer och personal till den tyska huvudstaden Berlin.” 

OSF sade att flytten beror på att Orban har "infört ytterligare restriktioner" på icke-statliga organisationer.(NGO)
Den 54-årige premiärministern, som valdes för tredje gången i rad i förra månaden, har länge anklagat Soros för att orkestrera invandringen till Europa.
Tidigare i år presenterade hans regering ett så kallat "Stop Soros" lagpaket, som syftar till att strama åt regler för icke-statliga organisationer som får finansiering från utlandet.

Förslaget inkluderar en särskild skatt på sådana NGOs,  hemlig serviceövervakning av deras personal och utvisning från Ungern av personer som anses vara involverade i "olaglig invandring”. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.