09 maj 2018

Trumps övermod leder till krig mot Iran

Det säger Trita Parsi, president för National Iranian American Council (NIAC).
President Trump förklarade att han skulle avbryta alla kärnkraftsrelaterade sanktioner enligt Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA eller Iran:s kärnvapenavtal och införa nya sanktioner.

Parsi säger:
"Donald Trump har begått vad som kommer att resultera i en av de största handlingarna av själv-sabotage i Amerikas moderna historia. Han har placerat Förenta staterna på väg mot krig mot Iran och det kan utlösa ett bredare regionalt krigs- och kärnvapen-race.

"Det här är en vald kris.  Trump har tagit en fungerande överenskommelse om vapenkontroll som förhindrade en iransk atombomb och förvandlat det till en kris som kan leda till krig.

Detta är inte “Amerika Först”, det här är Trump som hyr ut Amerikas utrikespolitiska intressen till högstbjudande.  De enda parter som applåderar detta drag är Benjamin Netanyahu och Mohammed Bin Salman, (saudiprins) som konsekvent valt att undergräva regional säkerhet för att främja sina egna kortasiktiga politiska intressen.
Trumps hänsynslösa beslut är ett svek mot USA: s nationella intressen som kan förfölja oss i generationer.”

Hela artikeln här

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Hur många miljarder dollar har Obama plundrat amerikanska medborgare på för att tillfredsställa mullorna i Teheran?
Hoppas att träskfolket i Washington drabbas extra hårt.
VIDEO: http://insider.foxnews.com/2018/05/08/wounded-veteran-salutes-trump-ending-iran-nuclear-deal

Generalissimo sa...

Äntligen bryter Trump detta vansinne som bla Obama är ansvarig för, Iran får pga hur de uppträder försöka få hjälp på nnat håll, för med Trumps USA har de inget att hämta!!

Anonym sa...

Trita Parsi....är inte han uppväxt i Sverige?

Berit sa...

Trita Parsi is a Swedish-Iranian author. He is one of the founders and current president of the National Iranian American Council

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.