25 juni 2018

Bernie Sanders tjänar över 1 miljon igen


I ett socialistiskt samhälle kan bara partimedlemmar bli rika. Kapitalismen däremot gör det möjligt för alla att bli rika - även socialister som Bernie Sanders:

    För det andra året i rad hade Bernie Sanders en 7-siffrig inkomst.

En inkomstredovisning visar att Vermont-senatorn tjänade nästan 1,06 miljoner dollar år 2017.
Det mesta av hans inkomster - 885.767 dollar - kom från förskott och royalties, enligt rapporten. 

Sanders får en relativt blygsam summa - 174 000 dollar för sin "service" som en extrem vänster- senator. Ändå har han råd att betala  $ 600.000 för en sommarstuga.
 Han drar in stora pengar nu tack vare hans oroväckande försök att bli president. Det banade väg för nationella framträdanden, lukrativa offentliga tal och publikationsmöjligheter.

  
Sanders tal består av Marxistisk retorik som demoniserar miljonärer som honom själv.

Om han känner ett sånt brinnande behov av att omfördela rikedom, borde han börja med sin egen. Fast det skulle ju vara frivilligt och det strider mot Vänsterns kärnprincip, vilken är tvång.

Bernie Sanders är en bedragare men hans anhängare är av samma skrot och korn, så det gör ingen skillnad.

6 Kommentarer:

Jibe17 sa...

En hycklare!

Behöver mer sägas...

Argus sa...

Vänsterpolitiker är antigen väldigt rika och slipper se problemen eller vill bli väldigt rika för att slippa se problemen. Vänsterväljare är som ekonomiska migranter, vill ha välfärd utan att behöva slita för den. Det finns dock ett litet uns av sanning i vänsterretoriken, om vi skalade förmögenheterna av de "amerikanska" oligarkerna skulle alla vi få det bättre. Inte minst för att slippa jobba i uppförsbacke hela tiden. Jag räknar inte Soros som oligark utan som vasall, hans förmögenhet är alldeles för liten för det.

Anonym sa...

Och i Sverige leder Reinfeldt förmodligen med sina 23.000.000:kr i årslön, mutor som är utbetalade i efterskott för trogen tjänst åt socialisterna.

Berit sa...

Argus, om vi fördelar all rikedom lika för alla människor i världen skulle vi alla bli fattiga (åtminstone ett tag)

Argus sa...

Berit, nu var det inte det jag sa. Det finns en mycket liten klick människor, numera bosatta i USA, som har satt i system att lägga beslag på lejonparten av tillväxten i världen. För att själva slippa skylta med namn och förmögenhet har de utsett vasaller, en av dessa är Soros. Om vi blev av med oligarkerna och vasallerna skulle tillväxten tillfalla andra efter förtjänst eller förmåga. Skulle vi också bli av med den korrupta politiska klassen i utvecklingsländerna är det inte otroligt att dessa kunde stå på egna ben någongång i framtiden.

Jag tror inte att det bara är att mycket vill ha mer som ligger bakom oligarkernas fulspel. Det kan ligga en religiös eller annan orsak därtill. Jag kan rekommendera Lars Bern (https://anthropocene.live/) och SwebbTV (http://www.swebbtv.se/ eller YouTube) som från tid till annan behandlar dessa saker.

Berit sa...

Jag vet Argus, ville bara retas lite

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.