14 juni 2018

Fredspris till Trump

Två norrmän har nominerat President Donald Trump för Nobels fredspris efter toppmötet i Singapore med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen, två ledamöter från Fremskrittspartiet gjorde nomineringen.Trump "har tagit ett stort och viktigt steg i riktning mot nedrustning, fred och försoning mellan Nord och Sydkorea", säger de till den norska nyhetsbyrån NTB. 

"Vad som händer nu är historiskt", sägerAmundsen.  "En process pågår för att säkerställa världsfred i framtiden. Det är en känslig process, men vi måste naturligtvis göra vad vi kan för att stödja denna process och få ett bra resultat. "

Utnämningen gäller för nästa år eftersom tidsfristen för årets pris passerades i januari.

Arton House Republicans har också nominerat Donald Trump till Nobels fredspris 2019.

Dessa Republicans säger att Trump ska "ta emot Nobels fredspris 2019 för sitt arbete att avsluta koreakriget, stoppa kärnvapenutveckling på den koreanska halvön och skapa fred i regionen".

Denna nyhet har gjort att Vänstern fått sammanbrott och flera huvuden har exploderat.

Det är samma personer som älskade det när Barack Obama fick priset bara för att visa sig på jobbet.  En tidigare medlem i det norska nobelinstitutet sade senare i en biografi att han beklagade att Obama fick priset.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.